Najava tribine „Opatijci, što ćemo s otpadom?“

Javna tribina

Udruga Žmergo u ponedjeljak, dana 30. listopada, organizira javnu tribinu „Opatijci, što ćemo s otpadom?“

Udruga Žmergo u ponedjeljak, 30. listopada, organizira javnu tribinu  „Opatijci, što ćemo s otpadom?“, koja će se održati u Villi Antonio, Vladimira Nazora 2 s početkom u 18 sati.

 

Potaknuta relevantnim i svakodnevnim problemima na području gospodarenja otpadom te promjenama koje nas očekuju, Udruga Žmergo u suradnji s Gradom Opatija organizira javnu tribinu o gospodarenju otpadom. Tribina se organizira u okviru EU projekta „Lokalna partnerstva za transparentno upravljanje prirodnim resursima“, koji financira Europska unija i sufinanciraju Ured za udruge Republike Hrvatske i Grad Opatija.

 

Trenutnu situaciju i zakonske okvire vezane uz gospodarenje otpadom predstavit će Mirna Međimorec, glasnogovornica i član udruge Eko krizni stožer Marišćina i Ervino Mrak, direktor Komunalca Jurdani d.o.o., a zatim će se u raspravi moći postavljati pitanja i dobiti relevantni odgovori. Raspravu će moderirati Helena Traub iz Udruge Žmergo.

 

  • Grad Opatija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Crikvenici

Grad Crikvenica i Udruga Žmergo pozivaju na obilježavanje Dana planeta Zemlje koje će se održati u utorak 16. travnja, u jutarnjim satima u Gradskoj galeriji, a u poslijepodnevnim na crikveničkom Trgu Stjepana Radića.

U Omišlju počela javna rasprava o utjecaju LNG-a na okoliš

Počela je javna rasprava o novoj studiji o utjecaju na okoliš za plutajući LNG terminal na otoku Krku koja je već podigla prašinu. Javnost studiju može vidjeti u Omišlju i Rijeci, a tvrtka LNG Hrvatska će je plasirati i putem interneta.

Opatija je s 9.679 kuna po stanovniku na visokom četvrtom mjestu po visini proračunskih prihoda

Analiza izvršenja proračuna za 2016. pokazuje da su prihodi gradova porasli za pet posto u odnosu na godinu ranije te da najveće prihode i dalje ostvaruju primorski gradovi. Najveći prihodi ostvareni su u Novalji, Novigradu i Umagu, Opatija je na četvrtom mjestu, a za njom slijede Rovinj, Hvar, Cres, Poreč i Krk, javlja portal Gradonačelnik.hr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER