Otvoren ekološki nagradni natječaj za učenike osnovnih škola “Ne okolišaj!”

Na natječaj se možete prjaviti do 4. ožujka 2022.

Udruga Žmergo za učenike osnovnih škola Primorsko-goranske županije organizira natjecanje u izradi kreativnih radova koji naglašavaju potencijale ponovne uporabe otpada te prenose ideje i poruke o solidarnosti prema okolišu kroz smanjenje otpada u svakodnevnom životu.

Usvajanje navika o odgovornom i održivom postupanju s otpadom je dugoročan proces, a kroz kreativan rad s djecom i mladima možemo ih od najranije dobi učiti kako otpad ne treba isključivo odbaciti, već da se on može vrijedno i korisno iskoristiti, ističu u Udruzi Žmergo.

Ne okolišaj! je natječaj za najbolji kreativan rad - transparent, plakat, zastava, poster, skulptura i sl., izrađen isključivo od otpada, odnosno prenamjenom i ponovnom uporabom odbačenih predmeta, a njegova svrha je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj vještina ponovne uporabe te osvještavanje djece o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje stvaranja otpada.

Natječaj je namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području Primorsko-goranske županije, a rok za prijavu je 4. ožujka 2022. Prijavni obrasci za pojedince i razredne odjele te pravila natječaja dostupni su na mrežnim stranicama Udruge Žmergo.

Najbolja mala umjetnička djela, izrađena ponovnom upotrebom otpada, bit će predstavljena kroz virtualnu galeriju učeničkih radova koja će se objaviti na stranicama Udruge Žmergo.

Natječaj se provodi u sklopu projekta „Ne okolišaj! – održivi razvoj u praksi“ u suradnji s osnovnim školama Rikarda Katalinića Jeretova iz Opatije i Milana Brozovića iz Kastva te OŠ Čavle, OŠ Trsat i OŠ Ivana Zajca, a uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Crikvenici

Grad Crikvenica i Udruga Žmergo pozivaju na obilježavanje Dana planeta Zemlje koje će se održati u utorak 16. travnja, u jutarnjim satima u Gradskoj galeriji, a u poslijepodnevnim na crikveničkom Trgu Stjepana Radića.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER