Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Crikvenici

U sklopu projekta „Otpad uredi, kune uštedi“

Grad Crikvenica i Udruga Žmergo pozivaju na obilježavanje Dana planeta Zemlje koje će se održati u utorak 16. travnja, u jutarnjim satima u Gradskoj galeriji, a u poslijepodnevnim na crikveničkom Trgu Stjepana Radića.

U 11:00 sati u Gradskoj galeriji Crikvenica održat će se otvorenje izložbe dječjih radova nastalih u sklopu radionica kreativnog recikliranja i fotografskih radionica. Radionice kreativnog recikliranja osmislila je i u Memorijalnom ateljeu Zvonka Cara vodila Dubravka Kanjski. Fotografske radionice osmislio je i u OŠ Vladimira Nazora vodio Borislav Božić.

U poslijepodnevnom dijelu programa, koji će se održavati od 17:00 sati na Trgu Stjepana Radića, Udruga Žmergo priprema zanimljive nagradne eko igre i natjecanje u preskakanju vijača od plastičnih vrećica, a održat će se i radionica izrade i oslikavanja vrećica od majica. Svi ste pozvani da uzmete sa sobom svoju najdražu staru majicu i udahnete joj novi život!

U glazbenom dijelu programa nastupit će zborovi OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara, a djeca iz Dječjeg vrtića „Radost“ otpjevat će prigodne eko pjesme. U sklopu programa svoj rad će predstaviti eko škola Vladimira Nazora i učenička zadruga „Zvončica“ OŠ Zvonka Cara.

U 18:15 sati na Trgu Stjepana Radića djecu će razveseliti predstava kazališta „Šareni svijet“ - „Pažnja, pažnja, dar s neba?!“.

Program obilježavanja Dana planeta Zemlje održava se u sklopu projekta „Otpad uredi, kune uštedi“ Grada Crikvenice financiranoga iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Grad Crikvenica / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Identificirano deset najčešćih vrsta otpada u europskim rijekama i jezerima

Izvještaj „Plastične rijeke - smanjenje plastičnog onečišćenja na kućnom pragu” organizacija Earthwatch Europe i Plastic Oceans UK otkriva deset najčešćih vrsta otpada koje onečišćuju europske rijeke i jezera te potrošače upoznaje s alternativama i daje im prijedloge za smanjenje količine otpada.

Najava tribine „Opatijci, što ćemo s otpadom?“

Udruga Žmergo u ponedjeljak, dana 30. listopada, organizira javnu tribinu  „Opatijci, što ćemo s otpadom?“, koja će se održati u Villi Antonio, Vladimira Nazora 2 s početkom u 18 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER