SIN: e-automobil koji će radikalno promijeniti gradsku vožnju budućnosti

Što je potaknulo biciklistički brend na dizajn električnih automobila?

Danski biciklistički brend Biomega nakon 20 godina poslovanja na području proizvodnje bicikala, odlučio je krenuti korak dalje i pokrenuti proizvodnju svog prvog električnog automobila, koji će radikalno promijeniti viziju gradskog prijevoza budućnosti.

Slično marki automobila MINI, koja je usredotočena na proizvodnju manjih automobila namijenjenih praktičnoj gradskoj vožnji, te japanskoj tvrtki MUJI sa šarolikom ponudom raznih proizvoda namijenjenih modernom stilu života te s najnovijim ulaganjima u autonomnu mobilnost, tako je i danska tvrtka Biomega, inače poznata po proizvodnji bicikala – i onih električnih, odlučila prebaciti svoje poslovanje na proizvodnju električnih automobila.

Biomegin električni automobil, nazvan SIN po gradu Singapuru, ući će u proizvodnju 2021. godine, a njegova tržišna cijena iznosit će 20.000 američkih dolara. Sučelje vozila karakterizira visoka razina pouzdanosti i udobnosti, a sa svojim minimalističkim dizajnom namijenjen je svakom urbanom stanovniku.

Foto: sin.biomega.com

Na SIN-ovom razvijanju sudjelovao je danski dizajnerski studio KiBiSi, kao i poznati dizajneri Ross Lovegrove i Marc Newson, koji su ključni ne samo u ovom projektu, već i u svim prošlim Biomeginim projektima. Korištenje tipičnog skandinavskog dizajna inkorporira elemente različitih disciplina u potpuno novi, funkcionalni estetski hibrid, a prednost ovog vizualno zanimljivog automobila jesu niski troškovi pogona, udobnost i održivost u primjeni suvišnog dizajna.

Izrada SIN-a pravi je primjer koji pokazuje da u bliskoj budućnosti suradnje između lifestyle brendova i poznatih dizajnerskih studija ne samo da će odlučivati kako će izgledati naši domovi, već i kako će funkcionirati naši gradovi.

Klara Perović / Ekovjesnik 

 

VEZANE VIJESTI

Materijal za toplinsku izolaciju inspiriran krznom polarnog medvjeda

Znanstvenici se već godinama oduševljavaju kvalitetom krzna polarnog medvjeda te ističu kako bi mogla poslužiti kao inspiracija za izradu materijala koji zadržavaju toplinu. Kineski istraživači nedavno su razvili tvar koja navodno nadmašuje kvalitetu pravog krzna polarnog medvjeda.

Autonomni autobus za oštre skandinavske zime

MUJI, popularni japanski lanac trgovina je najavom izrade autonomnog autobusa naziva Gacha najavio ulazak u svijet buduće urbane mobilnosti, a očekuje se kako će prvi autobusi ovog japanskog proizvođača prometovati ulicama tri finska grada već 2021. godine.

Neodoljive LEGO kocke odsad će biti i ekološki prihvatljive

Danski proizvođač igračaka LEGO svjestan je potrebe zadovoljavanja rastućih zahtjeva suvremenog potrošača, novih zahtjeva kvalitete i pouzdanosti, ali i ekološke prihvatljivosti. Budući da su kocke plastične, utjecaj njihove proizvodnje i odlaganja ima značajan utjecaj na okoliš. Sve to potaknulo je menadžment kompanije na ispitivanje novih metoda dobivanja jednako kvalitetnog materijala za kocke, ali s manjim utjecajem na okoliš, kako same metode proizvodnje tako i krajnjeg proizvoda.

Lov na bakterije koje jedu i udišu električnu struju

Za razliku od tisuća turista koji se svake godine dive gejzirima i termalnim izvorima Nacionalnog parka Yellowstone, postdiplomac Državnog sveučilišta u Washingtonu (WSU) Abdelrhman Mohamed prošlog je kolovoza zajedno s timom znanstvenika pješačio njegovim najdubljim divljinama u potrazi za neotkrivenim oblicima života.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER