Virovitičko-podravska županija ima najviše najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj

Nagrada za brigu o ekologiji i njegovanju prirodnih ljepota

Nagradu HRT-ovog projekta Najljepši školski vrtovi za 2018. godinu dobilo je čak pet škola Virovitičko-podravske županije – u Virovitici, Slatini, Novoj Bukovici, Čačincima i Mikleušu

Poticanje bioraznolikosti vlastitog podneblja

Osnovne i srednje škole Virovitičko-podravske županije osvojile su prošlog petka četiri nagrade u okviru Ekološko-obrazovnog projekta Najljepši školski vrtovi, koji provodi Hrvatska radiotelevizija (HRT) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora.

Na projektu su i ove godine sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, učenički domovi, djeca iz dječjih vrtića i polaznici centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Između ostalog, nagrade se dodjeljuju za promicanje uzgoja izvornog i domaćeg bilja, promicanja organske poljoprivrede, povratak tradicijskim vrtovima i prepoznavanje vlastitoga krajolika.

Nagrade su tako dobili: Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice (ravnateljica Lareta Žubrinić), Tehnička škola Virovitica (ravnatelj Ivan Kućan) i Industrijsko-obrtnička škola Slatina (ravnatelj Mladen Graovac) koji su dobili nagradu za najljepši školski vrt te Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci koja je dobila prizanje za etno-kutak u holu svoje škole.

Posebnu nagradu za promicanje ekoloških vrijednosti i rad na školskom vrtu primio je Drago Kraljik, ravnatelj Osnovne škole Mikleuš. Virovitičko-podravska županija postala je tako županija s najvećim brojem nagrada.

„Ovo je svojevrsna kruna ulaganja Županije u školstvo i obrazovanje. Ponosan sam na sve naše škole, a posebno na drugu nagradu, koju je danas za najljepši školski vrt dobila OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice”, istaknuo je župan Igor Andrović nakon svečane dodjele nagrada u Zagrebu. „Nastojimo kroz ulaganja u nadstandard za sve osnovne i srednje škole kojima smo osnivači omogućiti svim našim učiteljima, profesorima i osoblju što kvalitetnije uvjete za rad, a učenicima bolje uvjete i opremu na nastavi.”

Kao primjer župan Andrović je naveo posljednje ugovore za pomoćnike u nastavi, sufinanciranje brojnih projekata, ali i energetske obnove, čije će uštede omogućiti opet nova ulaganja u isti, Virovitičko-podravskoj županiji važan segment – školstvo i obrazovanje.

Virovitičko-podravska županija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Grad Virovitica priprema projekt kojim će riješiti problem odlaganja otpada

U Gradskoj upravi održan je sastanak gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina s predstavnicima Virovitičko-podravske županije, tvrtke Flora VTC te Razvojne agencije VTA na temu prijave izgradnje sortirnice na gradskom odlagalištu na natječaj koji je najavilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

U Virovitici će se graditi Centar za reciklažu komunalnog otpada i Reciklažno dvorište

Navedenim programom predviđena su sredstva u visini od 4.917.000,00 kuna te će se dijelom utrošiti za nastavak radova na sanaciji gradskog odlagališta otpada Virovitica, čiji se radovi financiraju sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Virovitice u omjeru 60 : 40 posto, kao i na izradu projektne dokumentacije za izgradnju Centra za reciklažu komunalnog otpada.

Napreduju radovi na obnovi dvoraca u Virovitičko-podravskoj županiji

U Virovitičko-podravskoj županiji trenutno se sredstvima EU obnavljaju Dvorac Pejačević u Virovitici i Dvorac Janković u Suhopolju. Njihova obnova svakako će doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma te stvaranju boljih socio-ekonomskih uvjeta na lokalnoj i regionalnoj razini.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER