Policijska postaja Vrbovsko prva u Hrvatskoj kreće u energetsku obnovu

U Vrbovskom potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade gradske uprave i policijske postaje

Potpisivanjem ugovora između Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova RH i gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića, danas je u Vrbovskom označen početak projekta energetske obnove zgrade koju koriste Grad Vrbovsko i Policijska postaja Vrbovsko.

Grad Vrbovsko je na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za „Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, prijavio zgradu gradske uprave, a projektom je obuhvaćena i Policijska postaja Vrbovsko. Ovo je ujedno prva zgrada Ministarstva unutarnjih poslova obuhvaćena Pozivom za energetske obnovu zgrada javnog sektora.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na približno 3,7 milijuna kuna, od čega Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja projekt sufinancira s 35 posto vrijednosti, odnosno s 1,1 milijun kuna bespovratnih sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će Grad Vrbovsko i Ministarstvo unutarnjih poslova zajednički sudjelovati u projektu s oko 2,6 milijuna kuna.

Projektom energetske obnove zgrade povećat će se toplinska zaštita krova i stropa iznad grijanog prostora, toplinska zaštita vanjskog zida te toplinska zaštita poda prema vanjskom prostoru i ugraditi visokoučinkovit sustav grijanja na drvenu sječku. Osnovni cilj je postizanje financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti te se predviđa kako će se projektom postići smanjenje potrošnje energije i smanjenje emisije CO2 za 54,41 % na godišnjoj razini.

U narednom periodu Grad Vrbovsko provest će postupak javne nabave za odabir izvođača radova koji bi u cijelosti trebali biti realizirani tijekom 2019. godine, a javnost će se o projektu informirati kroz različite promidžbene aktivnosti.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Energetska obnova zgrada javnog sektora u Vrbovskom

Danas je u Vrbovskom održana početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Bambi“, a tom prilikom potpisan je i ugovor o izvođenju radova s tvrtkom „Zanatoprema“ iz Rijeke

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER