Završena energetska obnova područne škole i vrtića u Velom Brgudu

Energetska obnova

Danas je održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Matulji, objekt Veli Brgud i Osnovne škole Drago Gervais Brešca, područni odjel Veli Brgud na adresi Veli Brgud 6, Jurdani“

Postavljanjem trajne informacijske ploče na pročelje zgrade, označen je završetak svih radova na energetskoj obnovi objekta dječjeg vrtića i osnovne škole u Velom Brgudu.

Na završnoj konferenciji projekta „Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Matulji, objekt Veli Brgud i Osnovne škole Drago Gervais Brešca, područni odjel Veli Brgud, na adresi Veli Brgud 6, Jurdani“, aktivnosti su predstavili općinski načelnik Mario Ćiković, voditeljica projekta mr.sc. Astra Gašparini i ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji Jelena Stepić.  

Aktivnosti na projektu predstavili su općinski načelnik Mario Ćiković, voditeljica projekta mr.sc. Astra Gašparini i ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji Jelena Stepić / Fotografija: Općina Matulji

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove objekta u Velom Brgudu iznosila je 1.239.345,36 kuna od čega je 435.202,90 kune osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a dodatnih 398.729,15 kune osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok je preostalih 32,71 % osigurala Općina Matulji.

Radovi na energetskoj obnovi započeli su u lipnju. Osim nove toplinske izolacije vanjske ovojnice, izvršena je potpuna rekonstrukcija krova, zamijenjena je vanjska stolarija i ugrađen je solarni sustav za pripremu tople vode.

Rekonstrukcijom objekta i provedbom mjera energetske obnove te uvođenjem obnovljivih izvora energije povećana je energetska učinkovitost objekta sa sadašnjeg D na energetski razred B čime će se postići značajne uštede u godišnjoj potrošnji energije za čak 77,94 %.

Završeni su i radovi unutarnjeg uređenja dječjeg vrtića / Fotografija: Općina Matulji

Završeni su i radovi unutarnjeg uređenja koje je iznosom od 946.263,00 kune sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

Kako bi se zaokružila obnova objekta, Općina je prijavila projekt rekonstrukcije dječjeg igrališta dječjeg vrtića u Velom Brgudu na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) „Terra Liburna“, za provedbu tipa operacije 3.1.1. iz Lokalne razvojne strategije “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sustave

Talijanska vlada je povećala potpore za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije za koje će se umjesto dosadašnjih 50 od sada financirati 110 posto troškova! To je tek dio nove uredbe talijanske vlade koja je prošlog tjedna izglasala paket mjera za oživljavanje gospodarstva kao odgovor na krizu COVID-19.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER