Za energetsku obnovu OŠ „Antun Mihanović“ 6,1 milijun kuna bespovratnih sredstava

Energetska obnova zgrada javnog sektora

Osnovna škola „Antun Mihanović“ u Slavonskom Brodu bit će jedna od gradskih škola koja će kroz energetsku obnovu dobiti primjerenije i kvalitetnije uvjete boravka, odgoja i obrazovanja za sve učenike, učitelje i sve djelatnike škole.

Grad Slavonski Brod je u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ prijavio projekt energetske obnove OŠ „Antun Mihanović“ te će za njega Odlukom Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dobiti sredstva u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 6.110.785,18 kuna.

Na području Slavonskog Broda planira se energetska obnova još dvije osnovne škole, a trenutačno je u tijeku i energetska obnova dječjih vrtića „Trnoružice" i „Maslačka" čijim će završetkom radova biti energetski obnovljeni svi gradski vrtići.

Podsjetimo da Grad Slavonski Brod već godinama izdvaja značajna sredstva za projekte s područja školstva kako bi se svim učenicima gradskih osnovnih škola omogućili što kvalitetniji uvjeti obrazovanja, ukupna vrijednost takvih projekata tijekom posljednjih 13 godina iznosi gotovo 63 milijuna kuna. Na popisu realiziranih projekata u ovom razdoblju su uređenje prostora Glazbene škole u brodskoj Tvrđavi, izgradnja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama „Ivan Goran Kovačić“, matičnoj i područnoj školi „Đuro Pilar“ te u Područnoj školi „Hugo Badalić“ na Jelasu, dogradnja škole „Blaž Tadijanović“, obnova krovišta na OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ te obnova fasade na Područnoj školi „Vladimir Nazor“.

Ovih dana raspisan je i natječaj za izgradnju dvodijelne školsko-sportske dvorane najveće gradske osnovne škole „Bogoslav Šulek“. 

Grad Slavonski Brod / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Voda u Slavonskom Brodu konačno zdravstveno ispravna

Na posljednjoj sjednici zajedničkog Stožera Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije dogovarao se povrat spremnika za vodu i naknade troškova nastalih tijekom ekološke krize. Ono što je najvažnije, to je da je voda u Slavonskom Brodu i okolnim općinama zdravstveno ispravna za piće i potrošnju.  

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER