Za energetsku obnovu OŠ „Antun Mihanović“ 6,1 milijun kuna bespovratnih sredstava

Energetska obnova zgrada javnog sektora

Osnovna škola „Antun Mihanović“ u Slavonskom Brodu bit će jedna od gradskih škola koja će kroz energetsku obnovu dobiti primjerenije i kvalitetnije uvjete boravka, odgoja i obrazovanja za sve učenike, učitelje i sve djelatnike škole.

Grad Slavonski Brod je u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ prijavio projekt energetske obnove OŠ „Antun Mihanović“ te će za njega Odlukom Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dobiti sredstva u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 6.110.785,18 kuna.

Na području Slavonskog Broda planira se energetska obnova još dvije osnovne škole, a trenutačno je u tijeku i energetska obnova dječjih vrtića „Trnoružice" i „Maslačka" čijim će završetkom radova biti energetski obnovljeni svi gradski vrtići.

Podsjetimo da Grad Slavonski Brod već godinama izdvaja značajna sredstva za projekte s područja školstva kako bi se svim učenicima gradskih osnovnih škola omogućili što kvalitetniji uvjeti obrazovanja, ukupna vrijednost takvih projekata tijekom posljednjih 13 godina iznosi gotovo 63 milijuna kuna. Na popisu realiziranih projekata u ovom razdoblju su uređenje prostora Glazbene škole u brodskoj Tvrđavi, izgradnja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama „Ivan Goran Kovačić“, matičnoj i područnoj školi „Đuro Pilar“ te u Područnoj školi „Hugo Badalić“ na Jelasu, dogradnja škole „Blaž Tadijanović“, obnova krovišta na OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ te obnova fasade na Područnoj školi „Vladimir Nazor“.

Ovih dana raspisan je i natječaj za izgradnju dvodijelne školsko-sportske dvorane najveće gradske osnovne škole „Bogoslav Šulek“. 

Grad Slavonski Brod / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Slatka toplina bečkih Manner napolitanki

Poznato je da čokolada usrećuje, a ova tvornica jednostavno zrači srećom i zadovoljstvom svih svojih djelatnika koje smo tamo vidjeli i s njima pričali. Sa slatkim tajnama Mannera upoznala nas je i kroz tvornicu provela gospođa Karin Steinhart s kojom smo razgovarali o proizvodnji toplinske energije kojom se opskrbljuje čak 600 kućanstava u 16. i 17. bečkom okrugu.

Josip Grgić novoizabrani je voditelj Grupacije CGO

Danas je u Zagrebu održana izborna sjednica Grupacije CGO Udruženja komunalnog gospodarstva pri HGK na kojoj su članovi izabrali novog voditelja Grupacije centara za gospodarenje otpadom na razdoblje od četiri godine. Prvi vam donosimo ekskluzivni razgovor s Josipom Grgićem, direktorom Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Šagulje“ d.o.o. i novoizabranim voditeljem Grupacije centara za gospodarenjem otpadom.​

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER