Predstavljen izgled budućeg Botaničkog vrta u Slavonskom Brodu

Projekt potpisuju nagrađivani arhitekti iz arhitektonskog ureda SANGRAD + AVP, zaslužni za izvrsne projekte Autobusnog kolodvora i Kajak kanu kluba u Slavonskom Brodu

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara potpisao je ugovor o javnoj nabavi usluga pripreme projektne dokumentacije projekta Botaničkog vrta u Slavonskom Brodu s arhitektonskim uredom SANGRAD + AVP arhitekti Zagreb.

Izgled budućeg Botaničkog vrta u Slavonskom Brodu predstavili su arhitekti Vedran Pedišić i Erick Valascko Farrera iz arhitektonskog ureda SANGRAD + AVP arhitekti. Dvojica arhitekata, dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, zaslužni su i za nagrađene projekte Autobusnog kolodvora i Kajak kanu kluba u Slavonskom Brodu, a na prezentaciji im se pridružila krajobrazna arhitektica Ksenija Jurčić Diminić koja je tom prilikom dala više informacija o biljnim vrstama koje će se saditi u Botaničkom vrtu.

„Bitno je naglasiti da je idejna studija rađena tijekom posljednje tri godine, tako da ju je pregledao cijeli niz stručnjaka, a među njima i profesor Damir Krajnik s Arhitektonskog fakulteta te konzervatorica Biserka Bilušić. Tvrđava Brod dobit će svoj pravi oblik i bit će prepoznatljiva u Europi, a biciklistička staza kroz Tvrđavu i oko nje građane će pozivati u šetnju i boravak u prirodi“, rekao je arhitekt Vedran Pedišić i predstavio novi izgled Tvrđave sa staklenicima, kupolama i biciklističkim stazama.

© Grad Slavonski Brod

Grad Slavonski Brod je na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu projekta „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ prijavio projekt pripreme projektne dokumentacije Botaničkog vrta u Slavonskom Brodu. Gradu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 331.807,02 eura, što je ujedno najviši mogući iznos sufinanciranja ukupnih prihvatljivih troškova. Predmetni ugovor sufinancira EU iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

Ukupna cijena koju je ponuditelj ponudio je 511.875,00 eura s PDV-om te obuhvaća izradu glavnih projekata, izvedbenih projekata s tri kompleta troškovnika, kao i ishođenje građevinskih dozvola i posebnih uvjeta za zahvate koje čine dio obuhvata projekta Botaničkog vrta.

 

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER