Slavonski Brod dobio novi 27,1 milijuna kuna vrijedan autobusni kolodvor

Nakon završetka opremanja autobusnog kolodvora u funkciji će biti i preostala dva paviljona

Prošlog su vikenda na perone novog autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu stigli prvi autobusi s putnicima

Kako bi se u predblagdansko i blagdansko vrijeme rasteretio promet Vukovarskom ulicom, u kojoj se trenutno nalaze privremena autobusna stajališta, u rad je puštena zgrada novog autobusnog kolodvora, izvijestili su iz Grada Slavonskog Broda. Trenutno je u funkciji paviljon u kojemu se nalazi blagajna za prodaju karata, čekaonica za putnike i toaleti, a nakon završetka opremanja autobusnog kolodvora u funkciji će biti i preostala dva paviljona u kojima će se nalaziti popratni sadržaji poput kioska, caffe bara i sl.

 

  • Foto: Grad Slavonski Brod

Projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora započeo je u svibnju 2020. godine, a nova zgrada usklađena je s okolišem i postojećim okruženjem te je ovim projektom uređena površina od ukupno 5.800,00 četvornih metara. Novi objekt autobusnog kolodvora energetski je učinkovit te je opremljen električnom punionicom za automobile i autobuse. Suvremena građevina raspolaže s tri paviljona, a potpunim opremanjem kolodvora, korisnici autobusnog prijevoza imat će na raspolaganju i pekarnicu, kiosk, caffe bar i druge slične sadržaje potrebne za kvalitetan autobusni prijevoz.

  • Foto: Grad Slavonski Brod

U Gradu Slavonskom Brodu ističu kako je novi autobusni kolodvor u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti. Koliko je projekt izgradnje novog objekta autobusnog kolodvora značajan za Slavonski Brod, svjedoči i činjenica da je autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu jedan od tri najfrekventnija u Hrvatskoj.

Izgradnjom novog autobusnog kolodvora Slavonski Brod je dobio funkcionalan, suvremen i kvalitetan prostor za autobusne prijevoznike, građane Slavonskog Broda i sve putnike te će zadovoljavati najviše ekološke standarde.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER