Slavonski Brod dobio novi 27,1 milijuna kuna vrijedan autobusni kolodvor

Nakon završetka opremanja autobusnog kolodvora u funkciji će biti i preostala dva paviljona

Prošlog su vikenda na perone novog autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu stigli prvi autobusi s putnicima

Kako bi se u predblagdansko i blagdansko vrijeme rasteretio promet Vukovarskom ulicom, u kojoj se trenutno nalaze privremena autobusna stajališta, u rad je puštena zgrada novog autobusnog kolodvora, izvijestili su iz Grada Slavonskog Broda. Trenutno je u funkciji paviljon u kojemu se nalazi blagajna za prodaju karata, čekaonica za putnike i toaleti, a nakon završetka opremanja autobusnog kolodvora u funkciji će biti i preostala dva paviljona u kojima će se nalaziti popratni sadržaji poput kioska, caffe bara i sl.

 

  • Foto: Grad Slavonski Brod

Projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora započeo je u svibnju 2020. godine, a nova zgrada usklađena je s okolišem i postojećim okruženjem te je ovim projektom uređena površina od ukupno 5.800,00 četvornih metara. Novi objekt autobusnog kolodvora energetski je učinkovit te je opremljen električnom punionicom za automobile i autobuse. Suvremena građevina raspolaže s tri paviljona, a potpunim opremanjem kolodvora, korisnici autobusnog prijevoza imat će na raspolaganju i pekarnicu, kiosk, caffe bar i druge slične sadržaje potrebne za kvalitetan autobusni prijevoz.

  • Foto: Grad Slavonski Brod

U Gradu Slavonskom Brodu ističu kako je novi autobusni kolodvor u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti. Koliko je projekt izgradnje novog objekta autobusnog kolodvora značajan za Slavonski Brod, svjedoči i činjenica da je autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu jedan od tri najfrekventnija u Hrvatskoj.

Izgradnjom novog autobusnog kolodvora Slavonski Brod je dobio funkcionalan, suvremen i kvalitetan prostor za autobusne prijevoznike, građane Slavonskog Broda i sve putnike te će zadovoljavati najviše ekološke standarde.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Premijer Plenković obišao CGO Biljane Donje

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je danas CGO Biljane Donje, najveći od četiri postojeća hrvatska centra za gospodarenje otpadom i vrijedan gotovo 90 milijuna eura, a koji je danas pušten u probni rad.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER