Mladi parovi gradit će kuće na gradskoj zemlji uz odlične uvjete

Dobre vijesti iz Slavonije

Kad sagrade obiteljsku kuću na gradskom zemljištu, nakon deset godina imaju ga pravo otkupiti, što je mnogima dodatni motiv, javlja lokalni.hr.

Pet mladih bračnih parova, od kojih neki već imaju prinove, potpisali su ugovore s Gradom Slavonskim Brodom o osnivanju prava građenja obiteljske kuće na gradskom zemljištu. Zemljišta na kojima će graditi svoje kuće obitelji će moći otkupiti za deset godina, pri čemu će od cijene biti odbijene sve mjesečne uplate Gradu kroz taj period, a za samu izgradnju i useljenje na izabranu gradsku lokaciju imat će rok od tri godine.

Riječ je o projektu čiji je cilj zadržati mlade obitelji u Slavoniji. Marija i Anto Grgić na potpisivanje ugovora došli su s bebom. Dosad su živjeli u podstanarskom stanu, a sve o čemu sanjaju je vlastita kuća.

„Razmišljali smo o odlasku, ali sada nam se ukazala lijepa prilika da napravimo nešto svoje. Novac koji smo plaćali za najam od sada ćemo ulagati u svoju kuću, tako da ostajemo u Slavonskom Brodu. Za nekoga tko kreće ispočetka uvjeti su doista jako dobri. Planiramo izgraditi kuću od 130 ili 140 kvadrata“, rekla je Marija Grgić.

Lokalni.hr / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Održan solarni festival u Slavonskom Brodu

U osnovnoj školi Antun Mihanović u Slavonskom Brodu jučer je održan solarni festival koji je okupio stotinjak ljudi. Na festivalu je predstavljeno 19 solarnih inovacija koje su izradili učenici, prezentirani su eksponati novoopremljenog solarnog laboratorija ove škole te solarni sustav postavljen na školskom krovu.

Pametne škole štede energiju

U Osnovnoj školi Antun Mihanović iz Slavonskog Broda zadnjih nekoliko dana u veljači odvijala se aktivnost opremanja solarnog laboratorija

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER