ECOMONDO 2018 - jedan od vodećih europskih „zelenih“ sajmova

22. izdanje sajma Ecomondo održava se u Riminiju od 6.-9. studenog

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih „zelenih“ sajmova i izložba najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim gospodarenja s vodom, za učinkovito korištenje izvora i sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom te sveopće učinkovitosti.

Ecomondo je izložba najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim gospodarenja s vodom, za učinkovito korištenje izvora i  sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom, te sveopće učinkovitosti.   

Ecomondo je referentna platforma za Mediteran i nudi mogućnost rasprave s nacionalnim i međunarodnim stručnjacima o glavnim tehničkim pitanjima, koja se odnose na upravljanje i valorizaciju otpada, ponajprije u industrijskim sektorima (cement, keramika, kemikalije, minerali, metali, željezo i voda), što obuhvaća 450.000 poduzeća u Europi s ukupnim prometom od 1.600 bilijuna eura, rasprave na području primarnih izvora (voda, zemlja, zrak), zaštite okoliša i obnove, te trajnog razvoja putem industrijskih prioriteta temeljenim na bio i zelenoj ekonomiji. Sajam je izuzetan poslovni B2B alat za osposobljavanje stručnjaka i dobivanje novih informacija.

Ecomondo je odlično mjesto, gdje ćete doznati sve o glavnim europskim i međunarodnim strategijama koje se odnose na ekološke inovacije i njihovo izvođenje. Ovdje se susrećete s nacionalnim i međunarodnim igračima, kao i s novim partnerima proizvodnog sektora, građevine, javnih komunalnih službi te s najznačajnijim partnerima. Sajam je prostor za komercijalne i poslovne razmjene operatera na Mediteranu i u Južnoj Europi.

Od 2009. godine Ecomondo nudi model idealnog grada u izložbenom prostoru „Sostenibile“ koji predstavlja modele urbanizacije, tehnoloških rješenja, projekata i shema mobilnosti koji omogućuju poboljšanje kvalitete života stanovništva i promicanje održivog teritorijalnog razvoja.

Italija je među vodećim zemljama Europe na području zelene i kružne ekonomije, posebice u energetskoj učinkovitosti, recikliranju otpada i produktivnosti resursa. Sajam Ecomondo je zbog toga idealan kao mjesto susreta svih vodećih tvrtki ovog sektora te za upoznavanje trendova, inovacija i novih tehnologija i razmjenjivanja mišljenja sa stručnjacima iz sektora.

Istodobno s Ecomondom će se održati i sajam Key Energy -  vodeći sajam za obnovljive izvore energije na Mediteranu s fokusom na FN sustave, rješenja za energetsku učinkovitost u industriji i stambenoj izgradnji te održivu mobilnost.

Više informacija o sajmu možete pronaći na internetskim stranicama Predstavništva Rimini Fiera za područje Alpe-Jadran i na stranicama sajma.

 

Ecomondo 2017. u brojkama:

  • 116.131 posjetitelj (+10% u odnosu na 2016.)
  • 1.200 izlagača
  • 113.000 m² izložbene površine

VEZANE VIJESTI

Zelena tranzicija danskog otoka Samsø prava je priča o uspjehu

Mali danski otok Samsø u potpunosti napušta fosilna goriva ostvarivanjem ambicioznih ciljeva korištenja energije iz obnovljivih izvora, a lokalnom stanovništvu pritom osigurava sudjelovanje u odlučivanju, upravljanju i vlasništvu.

Novi eko-toranj GIOIA 22 za nastavak preobražaja Milana

U milanskoj četvrti Porta Nuova u blizini željezničkog kolodvora Garibaldi, priprema se realizacija poslovnog tornja nove generacije - ekološki održivog nebodera naziva GIOIA 22. Toranj će se graditi prema projektu Gregga Jonesa iz arhitektonskog studija Pelli Clarke Pelli Architects, čiji je osnivač César Pelli - arhitekt koji je sagradio neke od najviših svjetskih tornjeva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER