Uskoro novo izdanje jednog od vodećih europskih „zelenih“ sajmova

Sajam Ecomondo

21. izdanje sajma Ecomondo održava se u Riminiju od 7.-10. studenog 2017. godine.

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih „zelenih“ sajmova i izložba najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim gospodarenja s vodom, za učinkovito korištenje izvora i  sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom te sveopće učinkovitosti.

 

Ecomondo je referentna platforma za Mediteran i nudi mogućnost rasprave s nacionalnim i međunarodnim stručnjacima o glavnim tehničkim pitanjima, koja se odnose na upravljanje i valorizaciju otpada, ponajprije u industrijskim sektorima (cement, keramika, kemikalije, minerali, metali, željezo i voda), što obuhvaća 450.000 poduzeća u Europi s ukupnim prometom od 1.600 bilijuna eura, rasprave na području primarnih izvora (voda, zemlja, zrak), zaštite okoliša i obnove, te trajnog razvoja putem industrijskih prioriteta temeljenim na bio i zelenoj ekonomiji. Sajam je izuzetan poslovni B2B alat za osposobljavanje stručnjaka i dobivanje novih informacija.

 

Ecomondo je odlično mjesto, gdje ćete doznati sve o glavnim europskim i međunarodnim strategijama, koje se odnose na ekološke inovacije i njihovo izvođenje. Ovdje se susrećete s nacionalnim i međunarodnim igračima, kao i s novim partnerima proizvodnog sektora, građevine, javnih komunalnih službi, te s najznačajnijim partnerima. Sajam je prostor za komercijalne i poslovne razmjene operatera na Mediteranu i u Južnoj Europi.

 

Od 2009. godine Ecomondo nudi model idealnog grada u izložbenom prostoru „Sostenibile“ koji predstavlja modele urbanizacije, tehnoloških rješenja, projekata i shema mobilnosti koji omogućuju poboljšanje kvalitete života stanovništva i promicanje održivog teritorijalnog razvoja.

 

Italija je među vodećim zemljama Europe na području zelene i kružne ekonomije, posebice u energetskoj učinkovitosti, recikliranju otpada i produktivnosti resursa. Sajam Ecomondo je zbog toga idealan kao mjesto susreta svih vodećih tvrtki ovog sektora te za upoznavanje trendova, inovacija i novih tehnologija i razmjenjivanja mišljenja sa stručnjacima iz sektora.

 

 

Istodobno s Ecomondom će se održati i sajam Key Energy -  vodeći sajam za obnovljive izvore energije na Mediteranu s fokusom na FN sustave, rješenja za energetsku učinkovitost u industriji i stambenoj izgradnji te održivu mobilnost.

 

Više informacija o sajmu možete pronaći na internetskim stranicama Predstavništva Rimini Fiera za područje Alpe-Jadran i na stranicama sajma.

 

 

Ecomondo u brojkama:

  • 105.574 posjetitelja
  • 1.200 izlagača
  • 113.000 m² izložbene površine

 

VEZANE VIJESTI

ECOMONDO 2018 - jedan od vodećih europskih „zelenih“ sajmova

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih „zelenih“ sajmova i izložba najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim gospodarenja s vodom, za učinkovito korištenje izvora i sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom te sveopće učinkovitosti.

Međunarodni sajam ENERGA 2018

Međunarodni sajam i prateća konferencija ENERGA predstavljaju uspješan i atraktivan poslovni događaj svrstan među najznačajnije manifestacije u području energetike u regiji.

Ove subote Žmergov Eko sajam u Opatiji

U subotu, 9. veljače, u organizaciji Udruge Žmergo, održat će se prvi ovogodišnji Ekološki sajam u Opatiji na već dobro poznatoj lokaciji – ispred tržnice Mrkat.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER