ECOMONDO 2019 - jedan od vodećih sajmova za zelenu i kružnu ekonomiju

23. izdanje sajma Ecomondo održava se u Rimini Expo Centru od 5.-8. studenog

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih sajmova zelene i kružne ekonomije te referentna platforma koja ujedinjuje sve sektore kružnog gospodarstva - od prerade materijala i energije do održivog razvoja.

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih sajmova zelene i kružne ekonomije. To je međunarodni događaj s inovativnom koncepcijom, koji ujedinjuje sve sektore kružnog gospodarstva u jednu cjelovitu platformu: od prerade materijala i energije do održivog razvoja. Na sajmu se predstavljaju najučinkovitija tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim tehnologije gospodarenja vodama, učinkovitog korištenja izvora i  sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom.   

Ecomondo je referentna platforma za Mediteran i nudi mogućnost rasprave s nacionalnim i međunarodnim stručnjacima o glavnim tehničkim pitanjima, koja se odnose na upravljanje i valorizaciju otpada, ponajprije u industrijskim sektorima (cement, keramika, kemikalije, minerali, metali, željezo i voda), što obuhvaća 450.000 poduzeća u Europi s ukupnim prometom od 1.600 bilijuna eura, rasprave na području primarnih izvora (voda, zemlja, zrak), zaštite okoliša i obnove, te trajnog razvoja putem industrijskih prioriteta temeljenim na bio i zelenoj ekonomiji. Sajam je izuzetan poslovni B2B alat za osposobljavanje stručnjaka i dobivanje novih informacija.

Ecomondo je odlično mjesto, gdje ćete doznati sve o glavnim europskim i međunarodnim strategijama koje se odnose na ekološke inovacije i njihovo izvođenje. Ovdje se susrećete s nacionalnim i međunarodnim igračima, kao i s novim partnerima proizvodnog sektora, građevine, javnih komunalnih službi te s najznačajnijim partnerima. Sajam je prostor za komercijalne i poslovne razmjene operatera na Mediteranu i u Južnoj Europi.

Od 2009. godine Ecomondo nudi model idealnog grada u izložbenom prostoru „Sostenibile“ koji predstavlja modele urbanizacije, tehnoloških rješenja, projekata i shema mobilnosti koji omogućuju poboljšanje kvalitete života stanovništva i promicanje održivog teritorijalnog razvoja.

Italija je među vodećim zemljama Europe na području zelene i kružne ekonomije, posebice u energetskoj učinkovitosti, recikliranju otpada i produktivnosti resursa. Sajam Ecomondo je zbog toga idealan kao mjesto susreta svih vodećih tvrtki ovog sektora te za upoznavanje trendova, inovacija i novih tehnologija i razmjenjivanja mišljenja sa stručnjacima iz sektora.

Istodobno s Ecomondom će se održati i sajam Key Energy -  vodeći sajam za obnovljive izvore energije na Mediteranu s fokusom na obnovljive izvore energije, skladištenje i učinkovito korištenje energije te digitalne tehnologije i održivu mobilnost budućnosti.

Više informacija o sajmu možete pronaći na internetskim stranicama Predstavništva Rimini Fiera za područje Alpe-Jadran, kao i na stranicama sajma.

Ecomondo 2018. u brojkama:

  • 80.930 posjetitelja (+10% u odnosu na 2017.)

  • 1.022 izlagača iz 30 zemalja

  • 11.000 poslovnih posjetitelja iz 66 zemalja

  • 98.000 m² izložbene površine

  • Više od 150 seminara i konferencija s preko 1.000 govornika

 

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Od plastičnog otpada do NO2 Recycle dizajnerskih stolica!

Japanski studio Nendo potpisuje dizajn stolica za poznati danski brend namještaja Republic of Fritz Hansen, a za njihovu izradu korišten je reciklirani plastični otpad sakupljen u kućanstvima u srednjoj Europi.

ECOMONDO 2018 - jedan od vodećih europskih „zelenih“ sajmova

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih „zelenih“ sajmova i izložba najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim gospodarenja s vodom, za učinkovito korištenje izvora i sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom te sveopće učinkovitosti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER