ECOMONDO 2019 - jedan od vodećih sajmova za zelenu i kružnu ekonomiju

23. izdanje sajma Ecomondo održava se u Rimini Expo Centru od 5.-8. studenog

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih sajmova zelene i kružne ekonomije te referentna platforma koja ujedinjuje sve sektore kružnog gospodarstva - od prerade materijala i energije do održivog razvoja.

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih sajmova zelene i kružne ekonomije. To je međunarodni događaj s inovativnom koncepcijom, koji ujedinjuje sve sektore kružnog gospodarstva u jednu cjelovitu platformu: od prerade materijala i energije do održivog razvoja. Na sajmu se predstavljaju najučinkovitija tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim tehnologije gospodarenja vodama, učinkovitog korištenja izvora i  sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom.   

Ecomondo je referentna platforma za Mediteran i nudi mogućnost rasprave s nacionalnim i međunarodnim stručnjacima o glavnim tehničkim pitanjima, koja se odnose na upravljanje i valorizaciju otpada, ponajprije u industrijskim sektorima (cement, keramika, kemikalije, minerali, metali, željezo i voda), što obuhvaća 450.000 poduzeća u Europi s ukupnim prometom od 1.600 bilijuna eura, rasprave na području primarnih izvora (voda, zemlja, zrak), zaštite okoliša i obnove, te trajnog razvoja putem industrijskih prioriteta temeljenim na bio i zelenoj ekonomiji. Sajam je izuzetan poslovni B2B alat za osposobljavanje stručnjaka i dobivanje novih informacija.

Ecomondo je odlično mjesto, gdje ćete doznati sve o glavnim europskim i međunarodnim strategijama koje se odnose na ekološke inovacije i njihovo izvođenje. Ovdje se susrećete s nacionalnim i međunarodnim igračima, kao i s novim partnerima proizvodnog sektora, građevine, javnih komunalnih službi te s najznačajnijim partnerima. Sajam je prostor za komercijalne i poslovne razmjene operatera na Mediteranu i u Južnoj Europi.

Od 2009. godine Ecomondo nudi model idealnog grada u izložbenom prostoru „Sostenibile“ koji predstavlja modele urbanizacije, tehnoloških rješenja, projekata i shema mobilnosti koji omogućuju poboljšanje kvalitete života stanovništva i promicanje održivog teritorijalnog razvoja.

Italija je među vodećim zemljama Europe na području zelene i kružne ekonomije, posebice u energetskoj učinkovitosti, recikliranju otpada i produktivnosti resursa. Sajam Ecomondo je zbog toga idealan kao mjesto susreta svih vodećih tvrtki ovog sektora te za upoznavanje trendova, inovacija i novih tehnologija i razmjenjivanja mišljenja sa stručnjacima iz sektora.

Istodobno s Ecomondom će se održati i sajam Key Energy -  vodeći sajam za obnovljive izvore energije na Mediteranu s fokusom na obnovljive izvore energije, skladištenje i učinkovito korištenje energije te digitalne tehnologije i održivu mobilnost budućnosti.

Više informacija o sajmu možete pronaći na internetskim stranicama Predstavništva Rimini Fiera za područje Alpe-Jadran, kao i na stranicama sajma.

Ecomondo 2018. u brojkama:

  • 80.930 posjetitelja (+10% u odnosu na 2017.)

  • 1.022 izlagača iz 30 zemalja

  • 11.000 poslovnih posjetitelja iz 66 zemalja

  • 98.000 m² izložbene površine

  • Više od 150 seminara i konferencija s preko 1.000 govornika

 

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sustave

Talijanska vlada je povećala potpore za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije za koje će se umjesto dosadašnjih 50 od sada financirati 110 posto troškova! To je tek dio nove uredbe talijanske vlade koja je prošlog tjedna izglasala paket mjera za oživljavanje gospodarstva kao odgovor na krizu COVID-19.

ECOMONDO 2018 - jedan od vodećih europskih „zelenih“ sajmova

Ecomondo je jedan od vodećih europskih i mediteranskih „zelenih“ sajmova i izložba najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno upravljanje i valorizaciju otpada u svim oblicima, zatim gospodarenja s vodom, za učinkovito korištenje izvora i sirovina, sekundarnih materijala i gospodarenja s energijom te sveopće učinkovitosti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER