Svaki novi dom, ured i ulična svjetiljka s punjačem za električne automobile

Tisuće novih lokacija za punjenje EV u okviru novih vladinih planova

S ciljem poticanja kupovine električnih vozila u Velikoj Britaniji će uskoro svaki novi dom, ured i ulična svjetiljka morati imati punjač za električna vozila

Priopćio je to danas Chris Grayling, državni tajnik za promet u britanskoj vladi, čime će vlasnicima električnih vozila omogućiti na tisuće novih lokacija za punjenje.

Pored toga, novim mjerama se želi osigurati da svi veliki prodavači goriva na svim svojim benzinskim postajama imaju punjače za električna vozila, sve s ciljem lakšeg provođenja najveće promjene u cestovnom prijevozu od izuma automobila 1885. godine.

Grayling smatra kako je upravo nedostatak punionica električnih vozila glavna prepreka koja stoji na putu električne revolucije te će se za subvencioniranje širenja mreže punionica osigurati sredstva u visini od od 440 milijuna funti.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Londonska „zelena“ transformacija započinje u listopadu 2018.

Grad London, točnije njegovo povijesno središte poznato i pod nazivom „Square Mile“, uskoro prelazi na 100-postotno napajanje čistom energijom i to u velikom stilu. Od listopada 2018. godine, središte Londona će se u potpunosti napajati iz obnovljivih izvora energije i to putem instaliranih fotonaponskih sustava na zgradama ove četvrti, ulaganjem u velike solarne i vjetroenergetske projekte te kupovinom čiste energije iz elektroenergetske mreže.

Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila za pravne osobe

U srijedu 20. lipnja 2018. Fond za zaštitu okoliša i energetsku obnovu objavljuje Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila trgovačkim društva, obrtnicima, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijelima državne uprave te ostalim proračunskim i izvanproračunskim korisnicima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER