S plaža u središtu Preka volonteri uklonili oko 400 kg sitnog otpada

S naših otoka

Oko četiri stotine kilograma različitog sitnog otpada prikupili su volonteri u prvoj ekološkoj akciji koja se u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ Zaklade Kajo Dadić iz Splita ovog tjedna održala u Preku na otoku Ugljanu, javlja portal Naši školji.

Pod motom Preko je eko, akciju su organizirali POU Dom na žalu, TZO Preko te Udruga žena Luzor i Udruga mladeži Preka, a čistio se priobalni i zeleni pojas od Parapeta do trajektnog pristaništa.

„Okupilo se pedesetak volontera svih generacija, a posebno nas raduje što je došlo puno djece školskog uzrasta. Svi oni zasukali su rukave i u dva sata očistili sitno smeće koje uglavnom ljeti ostavljaju turisti, ali i domaći koji se kupaju na tim plažama. Bilo je tu svega, ali najviše stakla, plastike, čepova, stiropora, sitnog željeza, opušaka…“, komentirala je Marina Marcelić, ravnateljica POU Dom na žalu i koordinatorica akcije.

Posebnu zahvalu uputila je preškim ugostiteljima i Udruzi umirovljenika Preko koji su jelom i pićem počastili volontere, dok je rukavice, vreće za smeće i potreban alat osigurala općinska komunalna tvrtka Obala i parkovi.

Naši školji / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

„Croatia: Full Of Plastic!“

U Hrvatskoj ćemo još pričekati na zabranu plastičnih vrećica i ostalih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu te se nećemo svrstati uz bok država članica EU-a i ostatka svijeta koje su uvođenjem zabrane odlučile utjecati na rješavanje plastične krize.

Iz podmorja u Preku izronjeno stotinjak automobilskih guma

Stotinjak automobilskih i kamionskih guma, bicikli, akumulatori, brodska mehanika, ugostiteljski inventar, staklene boce, željezne šipke, plastika… sve to ležalo je na dnu trajektne luke u Preku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER