Iz podmorja Mulina ronioci izvukli oko 1,5 kubika otpada

Prije početka glavne turističke sezone planiraju se nove akcije čišćenja

U organizaciji TZ mjesta Ugljan i Društva za podvodne sportove Zagreb, prošlog je vikenda održana akcija čišćenja podmorja Mulina na otoku Ugljanu, javlja portal Naši školji.

Prema riječima Ive Car iz TZM Ugljan, suradnja s Društvom za podvodne sportove Zagreb počela je prošle godine i to akcijom čišćenja Lučinog sela, a nastavila se ove godine u Mulinama te će se vjerojatno nastaviti organizacijom novih ekoloških akcija. Naime, prije početka glavne turističke sezone TZM Ugljan planira slične akcije organizirati barem jednom u svakom zaseoku mjesta Ugljan.

U dva zarona, ronioci su iz podmorja Mulina izvukli oko 1,5 kubika otpada. U čišćenju su sudjelovali i članovi Diving centra Ugljan, a akciji su se odazvali i mještani Mulina, koji su čistili plažu Južna luka i različitim vrstama otpada napunili 35 velikih vreća.

Cijelu akciju snimila je i ekipa emisije „Sail-ho! Croatia!" s Nautical Channela.

VEZANE VIJESTI

Aktivisti digli glas protiv izgradnje hidroelektrana na rijekama BiH

Koalicija za zaštitu rijeka BiH u nedjelju je organizirala akciju posvećenu rijekama i ljudima koji se bore za njihovo očuvanje. Aktivisti su na skupu u Sarajevu poručili da je izgradnja hidroelektrana na bosanskohercegovačkim rijekama nedopustiva jer im one čine nepopravljivu štetu, javlja portal Klix.ba.

S plaža u središtu Preka volonteri uklonili oko 400 kg sitnog otpada

Oko četiri stotine kilograma različitog sitnog otpada prikupili su volonteri u prvoj ekološkoj akciji koja se u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ Zaklade Kajo Dadić iz Splita ovog tjedna održala u Preku na otoku Ugljanu, javlja portal Naši školji.

Silba – Zajedno protiv morskog otpada!

Aktivno provedite produženi vikend na otoku Silbi i uključite se u program ispunjen aktivnostima koje za cilj imaju zaštitu okoliša i ovog zelenog bisera Jadrana!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER