Iz podmorja Mulina ronioci izvukli oko 1,5 kubika otpada

Prije početka glavne turističke sezone planiraju se nove akcije čišćenja

U organizaciji TZ mjesta Ugljan i Društva za podvodne sportove Zagreb, prošlog je vikenda održana akcija čišćenja podmorja Mulina na otoku Ugljanu, javlja portal Naši školji.

Prema riječima Ive Car iz TZM Ugljan, suradnja s Društvom za podvodne sportove Zagreb počela je prošle godine i to akcijom čišćenja Lučinog sela, a nastavila se ove godine u Mulinama te će se vjerojatno nastaviti organizacijom novih ekoloških akcija. Naime, prije početka glavne turističke sezone TZM Ugljan planira slične akcije organizirati barem jednom u svakom zaseoku mjesta Ugljan.

U dva zarona, ronioci su iz podmorja Mulina izvukli oko 1,5 kubika otpada. U čišćenju su sudjelovali i članovi Diving centra Ugljan, a akciji su se odazvali i mještani Mulina, koji su čistili plažu Južna luka i različitim vrstama otpada napunili 35 velikih vreća.

Cijelu akciju snimila je i ekipa emisije „Sail-ho! Croatia!" s Nautical Channela.

VEZANE VIJESTI

"Skupština podržala Bandićev plan pljačke građana i građanki Zagreba!"

Većina zastupnika i zastupnica zagrebačke Gradske skupštine danas je, ne uvažavajući interes građana i građanki Zagreba, usvojila prijedlog gradonačelnika Bandića o izmjenama Odluke o prikupljanju i naplati otpada koji donosi drastično poskupljenje računa.

Iz podmorja u Preku izronjeno stotinjak automobilskih guma

Stotinjak automobilskih i kamionskih guma, bicikli, akumulatori, brodska mehanika, ugostiteljski inventar, staklene boce, željezne šipke, plastika… sve to ležalo je na dnu trajektne luke u Preku.

S plaža u središtu Preka volonteri uklonili oko 400 kg sitnog otpada

Oko četiri stotine kilograma različitog sitnog otpada prikupili su volonteri u prvoj ekološkoj akciji koja se u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ Zaklade Kajo Dadić iz Splita ovog tjedna održala u Preku na otoku Ugljanu, javlja portal Naši školji.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER