Ove subote u Splitu se održava razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća

Događaj u Splitu koji okuplja i staro i mlado, dugogodišnje vrtlare, kao i one koji će s vrtlarstvom tek početi baviti

Razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća u organizaciji udruge Permakultura Dalmacija i Gradske knjižnice Marka Marulića Split održat će se u subotu 24. veljače od 10 do 12 sati.

Udruga Permakultura Dalmacija organizira razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća već četvrtu godinu zaredom, a ovaj će događaj zasigurno privući brojne dugogodišnje vrtlare, kao i one koji će s vrtlarstvom tek početi baviti.

Ove godine predstavit će se i novi sjetveni kalendar za područja Dalmatinske zagore te priobalja i otoka koji su izradili članovi udruge Permakultura Dalmacija.

Zbog najave lošeg vremena, razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća održat će se u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (Ulica slobode 2, Split), a svi zainteresirani za razmjenu mogu se pridružiti sa svojim zalihama sjemena. Na događaj se također pozivaju svi građani zainteresirani za sjemenarstvo i vrtlarstvo, koji se ovom prigodom mogu upoznati s članovima udruge Permakultura Dalmacija i uključiti u njezin rad.

Udruga Permakultura Dalmacija posvećena je očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje koriste u vrtovima, a posebno se zalaže za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćene u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet, već i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka, ističu u udruzi.

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER