Razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća u Splitu

Događaj u Splitu koji okuplja i staro i mlado, dugogodišnje vrtlare, kao i one koji će s vrtlarstvom tek početi baviti

Udruga Permakultura Dalmacija već treću godinu zaredom organizira razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća

„Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 4. ožujka od 10 do 12 sati u splitskom parku Zvončac i donesete sjeme koje želite razmijeniti s vrtlarima iz naše udruge i svima koji će nam se pridružiti sa svojim zalihama sjemena“, poručuju iz Permakulture Dalmacija. Razmjeni se svakako možete pridružiti i ako vas samo zanimaju teme sjemenarstva i vrtlarstva.

Udruga Permakultura Dalmacija posvećena je očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje koriste u vrtovima, a posebno se zalaže za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćene u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet, već i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka, ističu u udruzi.

Upoznajte se i s ostalim aktivnostima koje organizira i u kojima sudjeluje udruga Permakultura Dalmacija te iskoristite priliku da se uključite u njen rad. „Neka novost u vašoj vrtlarskoj sezoni bude povrće stare sorte!“, zaključuju u udruzi.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER