Razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća ove subote u Splitu

Uključite se u rad udruge Permakultura Dalmacija!

Udruga Permakultura Dalmacija organizira razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća koje će se održati u subotu 5. ožujka u splitskom parku Zvončac od 10 do 12 sati.

Članovi i članice Udruge Permakultura Dalmacija pozivaju vas da im se pridružite i donesete sjeme koje želite razmijeniti s vrtlarima iz njihove udruge, ali i sa svima ostalima koji će na razmjeni sjemena sudjelovati s vlastitim zalihama. U udruzi naglašavaju kako je ovaj događaj dobra prilika za upoznavanje sa sjemenarstvom i vrtlarstvom te aktivnostima koje organizira i u kojima sudjeluje Permakultura Dalmacija.

Kao članica Društvene banke sjemena (DBS), Permakultura Dalmacija posvećena je očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje koriste u vrtovima, a posebno se zalaže za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćene u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet, već i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka, ističu u udruzi.

Razmjena će se održati na otvorenom i uz poštovanje epidemioloških preporuka.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Usvojen prvi pariški bioklimatski prostorni plan

Dana 6. lipnja Gradsko vijeće Pariza usvojilo je prvi pariški bioklimatski prostorni plan koji će pružiti učinkovit odgovor na hitnu klimatsku situaciju i unaprijediti životno okruženje stanovnika francuske metropole.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER