Najbolji razredi izborili ulazak u veliko finale Okolišne olimpijade „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“

U finalu će se natjecati za vrijednu nagradu – izlet u Park prirode Papuk

Komunalno poduzeće Križevci provelo je kvalifikacije za ulazak u finale Druge okolišne olimpijade „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca!“, koja će se održati 20. travnja u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Riječ je o okolišnoj olimpijadi pod nazivom „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“ u kojoj se učenici kroz igre spretnosti i brzine, kao i znanje, natječu u pravilnom razvrstavanju otpada i uče o energetskoj učinkovitosti.

U igrama Eko tenis i Eko štafeta natjecali su se učenici 5. i 6. razreda dviju križevačkih osnovnih škola. Pobjednici OŠ Ljudevita Modeca su Zeleni Malci 5b i prošlogodišnji pobjednici Bombončići 6d, a najuspješniji iz OŠ Vladimir Nazor su Eko junaci 5c i Pingvini 6d koji su i prošle godine bili finalisti.

Svi oni će se u velikom finalu natjecati za vrijednu nagradu – izlet u Park prirode Papuk.

Prvi put ove godine u revijalnom dijelu kvalifikacija sudjelovali su i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci koji su pokazali zavidno znanje u odvajanju otpada.

  • Komunalno poduzeće Križevci

VEZANE VIJESTI

Pametno odloži - Bolji Karlovac složi

U Karlovcu je održana prva u nizu od 174 izobrazno-informativnih aktivnosti koje će se tijekom 2019. godine provoditi u okviru projekta „Pametno odloži - Bolji Karlovac složi“.

#JArecikliram za očuvanje jaskanskog okoliša

Građanke i građani Jastrebarskog pozivaju se na prezentaciju ispravnog sortiranja, recikliranja i besplatnog odlaganja otpada koja će se održati na Reciklažnom dvorištu Božićka u četvrtak 12. rujna 2019. godine s početkom u 18 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER