Donacijom 11,7 tona hrane dm podržao udruge koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama

Peto izdanje akcije „Kad se naše šape slože“

dm prepoznaje trud i podržava rad udruga diljem Hrvatske koje brinu o velikom broju napuštenih i nezbrinutih mačaka i pasa te im pomažu da što prije pronađu novi dom

U Hrvatskoj se godišnje napusti više od deset tisuća životinja, stoga je dm-ova donacija više od 11,7 tona hrane udrugama koje diljem Hrvatske brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama uistinu dragocjena.

U utorak 31. listopada dm je predao donaciju više od 11,7 tona hrane namijenjene štićenicima deset udruga koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama diljem Hrvatske. Hrana je osigurana za napuštene pse i mačke o kojima brinu volonteri Udruge Prava šapa (Zagreb), Društva za zaštitu životinja Rijeka, Udruge Zadarske šapice, Udruge Srce za šapice (Slavonski Brod), Udruge Spas Varaždin, Udruge za zaštitu životinja Rocco (Vinkovci), Udruge Novogradiške njuške, Udruge za zaštitu životinja Boby DM (Donji Miholjac), Društva za zaštitu životinja Mali Lošinj te Udruge za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški-Imotski.

 

  • Fotografije: Društvo za zaštitu životinja Rijeka (lijevo) i Novogradiške njuške (desno)

Akciju „Kad se naše šape slože“ podržali su brojni građani koji su se odazvali dm-ovom pozivu da, povodom Svjetskog dana zaštite životinja, na Facebooku dm-a podijele fotografije svojih kućnih ljubimaca i tako podrže rad udruga i volontera diljem Hrvatske. Ljubitelji životinja ove su godine podijelili čak 27 947 fotografija, a dm je zauzvrat donirao po jednu konzervu hrane za svaku podijeljenu fotografiju.  

„U petoj akciji „Kad se naše šape slože“ naši pratitelji na Facebooku ponovno su iskazali podršku udrugama koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama te pokazali humanost i toplinu prema šapicama diljem Hrvatske. Uime dm-a zahvaljujem građanima na svakoj podijeljenoj fotografiji jer su nam tako pomogli da doprinesemo vrijednom radu udruga za zaštitu životinja te ukažemo na brojne prednosti udomljavanja“, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

  • Foto: Prava šapa Zagreb

Tijekom pet godina provođenja akcije „Kad se naše šape slože“, dm-ovi pratitelji na Facebooku su podijelili više od 106 tisuća fotografija svojih ljubimaca i tako osigurali više od 40 tona hrane za napuštene i nezbrinute životinje.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Europski jež osvaja njemačke billboarde

U posljednjih nekoliko tjedana diljem Njemačke mogu se vidjeti brojni plakati s ježom - životinjom 2024. godine. Nacionalnom kampanjom želi se skrenuti pozornost na važnost zaštite ove ugrožene divlje vrste, a građani se pozivaju na sudjelovanje dostavom fotografija i informacija o staništima s ciljem praćenja stanja populacije ježeva.

Nasadi donirali stabla Zadarskom azilu kako bi psi imali hlad na novoj lokaciji

Zadarski azil danas dovršava preseljenje na novu lokaciju uz rasadnik Cerodol, smješten na samom izlazu iz Zadra, neposredno uz glavnu prometnicu u smjeru Nina. Većina materijala i životinja već je preseljena s dosadašnje lokacije na zemljište u vlasništvu Grada Zadra, a volonteri azila najviše posla imaju oko postavljanja tendi i dovršetka bokseva za pse, javlja zadarski portal 057info.hr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER