Nasadi donirali stabla Zadarskom azilu kako bi psi imali hlad na novoj lokaciji

Zadarski azil je s postojeće lokacije iseljen početkom lipnja zbog izgradnje novog trgovačkog centra

Zadarski azil danas dovršava preseljenje na novu lokaciju uz rasadnik Cerodol, smješten na samom izlazu iz Zadra, neposredno uz glavnu prometnicu u smjeru Nina. Većina materijala i životinja već je preseljena s dosadašnje lokacije na zemljište u vlasništvu Grada Zadra, a volonteri azila najviše posla imaju oko postavljanja tendi i dovršetka bokseva za pse, javlja zadarski portal 057info.hr.

Kako je zadarskom portalu 057info.hr kazala Davorka Goić, jedna od volonterki u Zadarskom azilu, najveći dio posla na uređenju azila na novoj lokaciji odnosi se na postavljanje tendi i izrada bokseva, a većina pasa već je preseljena na zemljište u vlasništvu Grada Zadra. Za razliku od stare lokacije, na novoj nema stabala koja bi životinjama činila prijeko potreban hlad u ovim ljetnim mjesecima. Stoga je u pomoć uskočilo i TD „Nasadi“ d.o.o. Zadar koje je azilu doniralo 20 mladica listopadnih brzorastućih stabala iz vlastitog uzgoja, poznatih i kao očenašice. Ovu informaciju potvrdio je Josip Krnčević, direktor Nasada, uz čiji se rasadnik Cerodol nalazi novi, privremeni azil, a tamošnji zaposlenici ustupaju i vodu za pse.

Zadarski azil je nakon 18 godina morao iseliti s postojeće lokacije na zadarskim Žmirićima jer se radi o privatnom zemljištu na kojem je tvrtka BMP ASSET počela s izgradnjom novog trgovačkog centra. Navedena je tvrtka također financijski pomogla preseljenje azila pripremom novog zemljišta s druge strane prometnice, koje je Grad Zadar ustupio na korištenje dok se ne izgradi novi, službeni azil. Prostor je dodijeljen na korištenje na određeno vrijeme, na rok od dvije godine pa do izgradnje službenog azila. Novi se azil planira graditi na rubnom zemljištu grada koje je Ministarstvo državne imovine darovalo Zadarskoj županiji za izgradnju skloništa za životinje. Međutim, formalni ugovor još uvijek nije potpisan.

Iz Zadarskog azila apeliraju na građane da im se priključe i pomognu u uređenju novog azila za napuštene životinje.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Lisica Fox Trot je nova maskota pariške zračne luke Orly

Proteklih dana jedna je francuska lisica postala prava zvijezda društvenih mreža. Vijest o lisici Fox Trot, nastanjenoj u pariškoj zračnoj luci Orly, ubrzo se proširila i medijima zahvaljujući fotografijama koje je krajem prošlog tjedna snimio Airbusov mehaničar Guillaume Isselin.

Šapa humanitarnosti - dobar osjećaj za vas, a beskrajna sreća za životinje!

Cilj projekta je ukazati na važnost ekološke osviještenosti studenata, potaknuti njihovu kreativnu stranu te napraviti dobro djelo darivanjem životinja u azilu. S obzirom da je riječ o novom projektu, udruga eStudent želi privući veći broj sudionika kako bi zajedno pomogli što većem broju napuštenih životinja. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER