Igor i Veronika su novi „radnici“ CGO Biljane Donje

Zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja je plemenit čin

Prije četiri dana netko je na ulazu u budući Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje ostavio dva preslatka štenca. Iako su stari tek nešto više od mjesec i pol dana, Igor i Veronika Otpadić već su zasnovali radni odnos na neodređeno vrijeme u TD EKO d.o.o. Zadar.

  • Toni Kozina i Marko Bačić

Djelatnici tvrtke EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske Županije prošlog su četvrtka imali neuobičajen radni dan, a ubuduće ih na radnom mjestu zasigurno očekuju nova iskustva i zaduženja. Tog jutra, 10. veljače, djelatnici Toni Kozina i Marko Bačić su na ulazu u Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje pronašli dva štenca koje je nepoznata osoba ostavila pred ograđenim prostorom gradilišta.  

  • Stefan Žarković iz TD EKO d.o.o. Zadar s Veronikom i Igorom

Nakon veterinarskog pregleda kod zadarskog veterinara Matea Mazije ustanovljeno je da su štenci u dobrom stanju, a procjenjuje se da su rođeni krajem prošle godine. Očišćeni su od unutrašnjih parazita i cijepljeni protiv zaraznih bolesti, a očekuje ih i čipiranje. Muško štene ima težinu od oko 80 dkg, dok je ženka nešto manja i teži oko 60 dkg.

  • Toni Kozina iz TD EKO d.o.o. Zadar s Igorom i Veronikom 

U dogovoru s Dinom Perovićem, direktorom tvrtke EKO d.o.o., donijeta je odluka o udomljavanju štenaca, a pritom su im nadjenuta i prikladna imena Igor i Veronika Otpadić. Brigu o štencima vodit će svi djelatnici, a dogovoreno je i zajedničko financiranje hrane, veterinarskih pregleda i svih ostalih njihovih potreba. Prvi vikend provode ipak izvan kruga CGO Biljane Donje, u domu jedne djelatnice u Zadru, a doznajemo kako će Igor i Veronika dobiti i prikladnu nastambu uz upravnu zgradu Centra.

  • Igor i Veronika Otpadić

Vjerujemo da ih u budućnosti uz odgovarajuće radne zadatke očekuje sigurnost te puno ljubavi i pažnje, a o postignućima i napredovanju ovih slatkih četveronožnih radnika ćemo sigurno još izvještavati.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Lisica Fox Trot je nova maskota pariške zračne luke Orly

Proteklih dana jedna je francuska lisica postala prava zvijezda društvenih mreža. Vijest o lisici Fox Trot, nastanjenoj u pariškoj zračnoj luci Orly, ubrzo se proširila i medijima zahvaljujući fotografijama koje je krajem prošlog tjedna snimio Airbusov mehaničar Guillaume Isselin.

Potpisivanje ugovora za izgradnju pretovarnih stanica u Biogradu, Gračacu i Pagu

Povodom potpisivanja ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu u sklopu Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, u ponedjeljak 4. lipnja 2018., u 15:30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru organizira se konferencija za novinare.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER