Ove subote svi na EKO market Zagrebačke županije!

Najbolji su okusi čiste prirode

Ako ste u potrazi za povrćem, voćem i prerađevinama proizvedenih na prirodan način bez ikakvih kemijskih zaštitnih sredstava, navratite ove subote 30. rujna u Westgate City i podržite EKO MARKET - prodajni sajam ekološke hrane, certificiranih, necertificiranih i biodinamičkih proizvođača.

U sklopu EKO marketa u organizaciji Udruge biofila Hrvatske i Muzeja grada Karlovca održat će se entomološka radionica za djecu pod nazivom „Upoznajmo svijet kukaca“. Radionica će početi u 10 sati, trajat će od 45 do 60 minuta, a namijenjena je osnovnoškolcima u dobi od 10 do 14 godina koji će na zabavan način moći upoznati svijet kukaca i bolje razumjeti važnost njihovog očuvanja. Broj sudionika je ograničen na 15 polaznika (moguće u pratnji roditelja), a prijave se zaprimaju na biofili22@gmail.com.

Nakon otvaranja EKO marketa, posjetitelji će od 17 sati moći prisustvovati i kratkim izlaganjima na temu zaštite prirode, kao i panel raspravi pod nazivom „Pomognimo prirodi da se sama obnovi“. Pozdravnom riječju okupljenima će se obratiti prof. dr. sc. Albert Marinculić, predsjednik Udruge biofila Hrvatske i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora. Potom slijedi izlaganje prof. dr. sc. Alberta Marinculića na temu „Bioraznolikost - temelj života“ te navedena panel rasprava koju će moderirati prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, uz sudjelovanje panelista mag. ecc. Roberta Hadžića, predsjednika Udruge OPG-a Hrvatske Život, mag. ing. agr. Vesne Mijat i prof. dr. sc. Alberta Marinculića iz Udruge biofila Hrvatske. Naposljetku, tematsko izlaganje za vrtlare „Kako obogatiti tlo“ održat će Ivica Žuljević, dr. med. vet.

Događaji se odvijaju u organizaciji Udruge biofila Hrvatske i Hrvatske zajednice inovatora pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije.

Također, Westgate možete posjetiti 28. listopada i 11. studenog kada sve posjetitelje od 10-21 sat očekuje bogata ponuda povrća, voća, različitih prerađevina od voća i povrća, meda i proizvoda od meda, suhomesnatih proizvoda te rukotvorina od preko 30 izlagača iz cijele Hrvatske.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Pridružite se kampanji „Uklonimo prepreke za ekološku budućnost“

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom u partnerstvu s Hrvatskim savezom udruge ekoloških proizvođača provodi projekt „Budućnost je ekološka“ gdje je jedan od ciljeva doprinijeti razumijevanju specifičnih problema s kojima se susreću ekološki proizvođači i ukazati na potrebu njihovog cjelovitog rješavanja.

Ministarstvo poljoprivrede manipulira stručnim pojmovima i dovodi građane u zabludu

Inicijativa „Sjeme je naše ljudsko pravo“ uputila je 14. siječnja Hrvatskom saboru mišljenje o Nacrtu Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorata poljoprivrednog bilja te zatražilo odgodu njegovog donošenja. No, unatoč brojnim nastojanjima, između Ministarstva poljoprivrede i udruga i dalje nema nikakvog dijaloga, ističe se u priopćenju Inicijative.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER