Konferencija „Zeleni gradovi za zelenu budućnost“

Konferencija „Zeleni gradovi za zelenu budućnost“ održat će se u Puli 22. i 23. svibnja 2018.

Klimatske promjene i gospodarenje otpadom središnje su teme dvodnevne konferencije na kojoj, uz predstavnike resornog Ministarstva zaštite okoliša i energetike, sudjeluju i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, stručnih udruženja i tvrtki te nekoliko europskih i hrvatskih gradova.

Konferencija „Zeleni gradovi za zelenu budućnost“ održat će se dana 22. i 23. svibnja u pulskom Hotelu Park Plaza Histria. Sudionici se trebaju prijaviti zaključno do 30. travnja 2018.

Poziv za prijavu sudjelovanja na konferenciji uputit će se jedinicama lokalne i regionalne samouprave, komunalnim tvrtkama te nevladinim organizacijama i udrugama za zaštitu okoliša. Teme konferencije su: gospodarenje otpadom, edukacijski centri i programi zaštite okoliša, urbano planiranje i očuvanje zelenih površina i drveća, očuvanje zemljišta i turistički razvoj, javne potrebe i potrebe za razvojem i ulaganjima, primjeri dobre prakse u zaštiti prirode i usklađivanju razvoja i zaštite okoliša (na primjeru Beča i Dublina), unaprjeđenje javnog prijevoza s ciljem smanjenja emisija štetnih plinova, pametni gradovi i dr.

Više informacija o izlaganjima i tematskim blokovima možete vidjeti u programu:

EU GREEN WEEK- finalni PROGRAM

Udruga gradova / Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Zeleni tjedan Europske unije 2018.

VEZANE VIJESTI

Nevladine organizacije pozivaju EU: Zaustavite nove hidroelektrane!

Nakon Svjetskog dana migratornih riba, koji je obilježen 24. listopada, 150 nevladinih organizacija pozvalo je institucije Europske unije na zaustavljanje financiranja novih hidroelektrana u Europi javnim sredstvima, ističe se u priopćenju WWF Adria.

Zeleni gradovi za zeleniju budućnost, 21. - 25. svibnja 2018.

Sljedeće izdanje Zelenog tjedna u organizaciji Europske komisije održat će se u Bruxellesu od 21. do 25. svibnja 2018. i to na temu „Zeleni gradovi za zeleniju budućnost“. Zeleni tjedan je najveća godišnja konferencija o europskoj politici zaštite okoliša, koja pruža jedinstvenu priliku za raspravu i razmjenu najboljih iskustava i praksi, a tijekom proteklog desetljeća etablirala se kao jedan od najvažnijih događaja za sve dionike uključene u zaštitu okoliša. 

Estonija – prva zemlja s besplatnim javnim prijevozom na svijetu

Estonija je jedna od digitalno najnaprednijih država svijeta, a njezin glavni grad Tallinn poznat je po uspješnim tehnološkim startupima i često se naziva europskom prijestolnicom inovacija. Nakon pet godina besplatnog javnog prijevoza za sve građane Tallinna, estonska vlada sada namjerava postati i prva zemlja s besplatnim javnim prijevozom na svijetu, javlja portal PopUpCity.

Zeleni tjedan Europske unije 2018.

Tijekom Zelenog tjedna Europske unije 2018. istraživat će se načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad. Održat će se brojna izlaganja na temu kakvoće zraka, buke, zaštite prirode i biološke raznolikosti, gospodarenja otpadom i vodom te promicati participativni pristupi urbanom razvoju, mrežnim shemama i alatima za razmjenu najboljih iskustava. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER