Okrugli stol „Jačanje tržišta otpada“

Prijave su moguće do 1. svibnja 2018.

Okrugli stol o jačanju tržišta otpada namijenjenog recikliranju s raspravom o Burzi otpada održat će se u srijedu, dana 2. svibnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori (Draškovićeva 45) u Zagrebu, s početkom u 14 sati.

Okrugli stol je namijenjen gospodarskim subjektima, poslovnim udruženjima i državnim institucijama, a prijave su moguće do 1. svibnja 2018. na sljedećoj poveznici.

Vlada Republike Hrvatske usvojila je u svibnju 2017. godine Odluku o implementaciji Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017. – 2022. godine. Odluka sadrži niz mjera, programa i projekata usmjerenih ka poboljšavanju sustava gospodarenja otpadom. Jedna je od značajnih mjera definirana Odlukom i jačanje tržišta otpada namijenjenog recikliranju, čiji je nositelj Hrvatska gospodarska komora. 

Ustrojem funkcionalne Burze otpada uvelike bi se:

  • unaprijedio sustav gospodarenja otpadom,
  • omogućilo dionicima sustava transparentno informiranje o dostupnim sekundarnim sirovinama te
  • unaprijedilo gospodarenje posebnim kategorijama otpada kojima se upravlja izvan sustava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ciljevi Burze otpada su:

  • osigurati tehnološke kriterije koje mora zadovoljiti određena kategorija otpada kako bila pogodna za recikliranje
  • omogućiti povezivanje ponuditelja sekundarne sirovine i potencijalnih kupaca takvih materijala
  • promicati održivosti putem korištenja izdvojenih vrijednih sekundarnih materijala
  • kreiranje transparentnog tržišta sekundarnih sirovina.

HGK / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

„Učinkovitost javnog gradskog prijevoza u održivoj mobilnosti“

Zavod za gradski promet Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu poziva na okrugli stol o učinkovitosti javnog gradskog prijevoza u održivoj mobilnosti, koji će se održati 31. siječnja 2020. godine s početkom u 10 sati na Sveučilišnom kampusu Borongaj (Borongajska cesta 83, Amfiteatar, objekt 69).

U Rijeci se održava okrugli stol o socijalnoj nejednakosti među djecom

Povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti te postavljanja foto-izložbe na riječkom Korzu o socijalnoj isključenosti djece, riječka udruga Centar za kulturu dijaloga je u četvrtak u Rijeci ukazala na poraznu sliku socijalne nejednakosti među djecom i pogubni utjecaj siromaštva djece.

Hoće li i kada krenuti EU dizala?

Možemo li i kada od resornog ministarstva očekivati raspisivanje natječaja za subvencioniranje ugradnje dizala iz strukturnih fondova?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER