Grad Novi Sad naložio uklanjanje plakata putem kojih se prati razina onečišćenja zraka

Pokret „Kreni – Promeni“ sutra u Novom Sadu pokreće akciju „100 plakata za 1 billboard“

Pokret „Kreni - Promeni“ u srijedu 28. prosinca u Novom Sadu (kod Vladičanskog dvora – ugao Dunavske i Gimnazijske ulice) u 17 sati pokreće akciju „100 plakata za 1 billboard“.

Povod za akciju „100 plakata za 1 billboard“ je uklanjanje plakata pokreta „Kreni-Promeni“ s QR kodom putem kojeg su stanovnici Novog Sada mogli pratiti razinu onečišćenja zraka u svom gradu. Plakati su postavljeni u 25 gradova Srbije, a trenutačno nisu uklonjeni u njih 13. Uklanjanje plakata u Novom Sadu naložila je gradska uprava, a u pokretu „Kreni – Promeni“ ističu da ih mogu skidati toliko koliko ih oni mogu zalijepiti. „U Novom Sadu ćemo početi s akcijom lijepljenja 100 plakata za svaki koji je skinut“, poručuju.

 

Izvor: Facebook „Kreni-Promeni“

Zrak koji građani udišu već je mjesecima izuzetno onečišćen, što je posebno izraženo s dolaskom hladnijeg vremena i početka sezone grijanja, kada se kvaliteta zraka često označava kao opasna za zdravlje. Tom se prilikom preporučuje izbjegavanje boravka na otvorenom pa čak i zatvaranje prozora.

Izvor: Facebook „Kreni-Promeni“

„Potpuno je suludo da bilo tko sprječava širenje informacija koje su od koristi svim građanima. Pozivamo sve građane bez obzira na to za koga glasaju, u koju su stranku učlanjeni, da zajedno nastavimo rješavati problem onečišćenja zraka. Oni nam mogu zabranjivati billboarde i vrijeđati nas, ali mi ćemo nastaviti s konkretnim rješenjima i pomagati ljudima“, priopćili su iz pokreta „Kreni-Promeni“.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Novom Sadu održan prosvjed zbog uništavanja zelenih površina

Novosadski ogranak Saveza za Srbiju organizirao je u petak prvi u nizu skupova pod nazivom „Da Novi Sad prodiše“ kojim se planira „pružiti otpor svjesnom uništаvаnju zelenih površinа, betonizаciji i divljoj urbаnizаciji koju provodi аktualnа grаdskа vlаst“, javio je novosadski Radio 021.

Novi Sad uvodi subvencije za kupovinu bicikala

Grad Novi Sad rezervirao je proračunska sredstva u visini od osam milijuna dinara (oko pola milijuna kuna), kojima će svojim građanima subvencionirati kupovinu bicikala. Najveći vojvođanski grad prvi u Srbiji uvodi ovu vrstu subvencija i to s ciljem povećanja biciklističkog prometa te smanjenja onečišćenja zraka iz prometa, javio je novosadski Portal 021.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER