Petrovaradinski kesten star stotinu godina neće biti posječen

Svako stablo je bitno!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obećao je da stari kesten neće biti posječen prilikom rekonstrukcije jedne ulice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, javio je novosadski portal 021.

Kako navodi portal 021, Vučević je saznao za zabrinutost građana da će stotinu godina staro stablo kestena biti posječeno zbog rekonstrukcije ulice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, zbog čega je kontaktirao nadležni gradski ured u kojem su mu potvrdili da tako nešto uopće nije bilo planirano.

Ovo stablo je jedno od rijetkih preostalih u tom dijelu grada te ujedno posljednji kesten u ulici. Stablo je već jednom sačuvano 1980-ih godina te se pretpostavlja da je staro stotinjak godina.

Gradonačelnik Miloš Vučević je istaknuo da je gradu važno svako stablo i da će stari kesten svakako ostati na svom mjestu. Također, za ovu je jesen najavio akciju sadnje novih stabala i ozelenjavanja Novog Sada u koju će se pokušati uključiti što više institucija te školske djece i građana.

Očuvanje i povećanje gradskog zelenila jedna je od najvažnijih tema u Novom Sadu, a nedavno smo izvijestili i o održavanju skupa kojim se htjelo upozoriti na važnost zelenih površina i zaustaviti njihovo uništаvаnje u tom gradu.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Potrebne su hitne akcije za očuvanje bioraznolikosti svjetskih šuma

Zbog zabrinjavajućih razmjera krčenja šuma i degradacije zemljišta hitno je potrebno provođenje mjera za očuvanje biološke raznolikosti svjetskih šuma, navodi se u novom izvještaju Ujedinjenih naroda objavljenom povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti.

U Novom Sadu održan prosvjed zbog uništavanja zelenih površina

Novosadski ogranak Saveza za Srbiju organizirao je u petak prvi u nizu skupova pod nazivom „Da Novi Sad prodiše“ kojim se planira „pružiti otpor svjesnom uništаvаnju zelenih površinа, betonizаciji i divljoj urbаnizаciji koju provodi аktualnа grаdskа vlаst“, javio je novosadski Radio 021.

Sombor dobio prvi Park božićnih drvaca

Božićna drvca koja su tijekom proteklih blagdana krasila somborske domove odnedavno svoj život mogu nastaviti u Parku božićnih drvaca koji je uređen u blizini Rokovačke šumice, javlja portal Energetski portal.

Na Fruškoj gori zasađeno 13.000 stabala hrasta

Zahvaljujući brojnim ljubiteljima prirode, odnedavno je Fruška gora bogatija za 13.000 mladih stabala hrasta. Za veliku akciju sadnje, kao dijela EU projekta Natura2000, zaslužni su EXIT fondacija i Delegacija Europske unije u Srbiji, javlja Grad Novi Sad.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER