Sombor dobio prvi Park božićnih drvaca

Građani Sombora u novom parku mogu posaditi svoja božićna drvca

Božićna drvca koja su tijekom proteklih blagdana krasila somborske domove odnedavno svoj život mogu nastaviti u Parku božićnih drvaca koji je uređen u blizini Rokovačke šumice, javlja portal Energetski portal.

Do sada je u novom parku posađeno dvadesetak stabalaca, a svoje božićno drvce tu je posadila i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

„Ovo je samo prva od lokacija koje će se urediti za navedenu namjenu u svrhu pošumljavanja i uređenja novih zelenih površina. Građane smo savjetovali da kupuju drvca u teglama kako bi ih kasnije mogli posaditi, kao što je u ovom slučaju riječ o lokaciji u Ulici Slaviše Vajnara Čiče”, istaknula je gradonačelnica Dušanka Golubović i pozvala sve građane da svoja drvca posade u novom parku te tako daju svoj doprinos zaštiti okoliša i pošumljavanju.

Sljedećih dana svi zainteresirani građani Sombora ovdje mogu posaditi svoja božićna drvca i to svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 sati, samostalno ili uz pomoć radnika somborskog komunalnog poduzeća  JKP „Zelenilo“.

Božićna drvca u teglama svake godine kupuje sve veći broj građana, kako zbog ekološke osviještenosti i brige za okoliš, tako i zbog toga što u zagrijanim domovima takva drvca gube vrlo malo iglica. Živimo u vremenu u kojem je svako stablo bitno,  a kupovinom božićnog drvca s korijenom, koje se kasnije može posaditi negdje u prirodi ili vrtu, potiče se zaštita zelenih resursa i čini dobra stvar za naš planet.

Energetski portal / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

U Novom Sadu održan prosvjed zbog uništavanja zelenih površina

Novosadski ogranak Saveza za Srbiju organizirao je u petak prvi u nizu skupova pod nazivom „Da Novi Sad prodiše“ kojim se planira „pružiti otpor svjesnom uništаvаnju zelenih površinа, betonizаciji i divljoj urbаnizаciji koju provodi аktualnа grаdskа vlаst“, javio je novosadski Radio 021.

Božićna drvca s Amazona štete okolišu

Pravo božićno drvce kupljeno kod lokalnog uzgajivača zapravo je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za okoliš tijekom blagdana!

Na Fruškoj gori zasađeno 13.000 stabala hrasta

Zahvaljujući brojnim ljubiteljima prirode, odnedavno je Fruška gora bogatija za 13.000 mladih stabala hrasta. Za veliku akciju sadnje, kao dijela EU projekta Natura2000, zaslužni su EXIT fondacija i Delegacija Europske unije u Srbiji, javlja Grad Novi Sad.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER