Važnost povezivanja formalnog i neformalnog učenja u STEM-u

Prijave su moguće do 12. prosinca 2022.

ODRAZ vas poziva na panel raspravu koju organizira s ciljem podizanja svijesti o važnosti povezivanja formalnog i neformalnog učenja u područjima STEM-a.

Pridružite se 16. prosinca 2022. u 11 sati u Napretkovom kulturnom centru (Bogovićeva 1) u Zagrebu i doprinesite raspravi!

Zbog sve veće digitalizacije društva i svijeta rada, jača potražnja za stručnjacima u području STEM-a. No, poslodavci ističu nedostatak ljudi s tim vještinama. Stoga je potrebno povećati svijest o dostupnim karijerama povezanim sa STEM-om i promicati mogućnosti školovanja, ali i stjecanja dodatnih znanja i vještina sudjelovanjem na STEM tečajevima i radionicama. Važnu ulogu u provedbi programa u području popularizacije STEM-a mogu imati i organizacije civilnog društva.

Skupom se želi istaknuti važnost neformalnih programa učenja kao poželjne dopune formalnom obrazovanju u području STEM-a. Nakon kratkih uvodnih prezentacija, slijedi panel rasprava u kojoj sudjeluju:

  • Milan Bajić, Tehničko veleučilište u Zagrebu
  • Frane Urem, Veleučilište u Šibeniku
  • Deborah Hustić, Radiona
  • Darko Jureković, regionalni voditelj Oracle Academy programa, Oracle Hrvatska.

Moderatorica rasprave je Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

Sudjelovanje možete prijaviti najkasnije do ponedjeljka 12. prosinca 2022. putem sljedeće poveznice. Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

Projekt "STEM za održivu budućnost" zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj „uradi-sam kulture - Radiona", Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

VEZANE VIJESTI

Prijavite se na besplatnu „STEM školu za mlade“ u Šibeniku!

ODRAZ, Radiona, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište u Šibeniku pozivaju mlade osobe od 18 do 29 godina – studente/ice studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta i predstavnike/ce OCD-a mladih i za mlade u Hrvatskoj da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu „STEM školu za mlade“.

Prijavite se na besplatnu „STEM školu za mlade“ u Šibeniku!

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice poziva mlade i studente studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta u Hrvatskoj da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu „STEM školu za mlade“ koja će se od 27. do 30. rujna 2022. održati u prostoru Kampusa na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana.

Panel rasprava na temu „STEM & djevojke“

Povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti Grad Rijeka u utorak 11. veljače 2020. organizira panel raspravu na temu „STEM & djevojke“. Panel rasprava se održava u prostoru RiHub-a, a počinje u 13:00 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER