Prijavite se na besplatnu „STEM školu za mlade“ u Šibeniku!

Četverodnevna radionica interaktivnog tipa uz podršku mentora iz udruge Radiona, Veleučilišta u Šibeniku, ODRAZ-a i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice poziva mlade i studente studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta u Hrvatskoj da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu „STEM školu za mlade“ koja će se od 27. do 30. rujna 2022. održati u prostoru Kampusa na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana.

Polaznici ljetne škole imat će priliku baviti se temama kao što su STEM/STEAM, programiranje, robotika, makerspacedesign thinking,  klimatske promjene i sl. Ljetnu školu organizira ODRAZ u suradnji s partnerima u sklopu projekta “STEM za održivu budućnost”. Rok za prijavu je 5. rujna 2022.

Cilj ljetne škole je pružiti mladima (studentima) mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i sudjelovanja u interaktivnim radionicama uz pomoć i vodstvo mentora. Mladima će se približiti teme ljetne škole sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronovima i klaibriranja dronova na računalu, design thinkinga i sl.

Najveća korist za mlade očituje se u mogućnosti praktičnog rada u manjim grupama tijekom radionica.

Tko se može prijaviti?

Ljetna škola je namijenjena studentima i budućim studentima studijskih programa u STEM područjima te predstavnika organizacija civilnog društva mladih s područja cijele Republike Hvratske. Na ljetnoj školi mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 29 godina.

Prijava mora sadržavati:

  • popunjeni online obrazac prijave
  • motivacijsko pismo u kojem prijavitelj objašnjava zašto je dobar kandidat/kinja za sudjelovanje na ljetnoj školi (u sklopu online prijave)

Prijave se zaprimaju do 5. rujna 2022.

S obzirom na ograničen broj mjesta (20 sudionika), pri odabiru sudionika vodit će se računa da se okupe polaznici iz različitih studijskih programa i STEM područja, pri čemu će se posebno uzeti u obzir motivacijsko pismo (pitanje u online obrascu) svakog prijavljenog. Nakon isteka roka za prijavu, svi prijavljeni će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o statusu svoje prijave.

Sve troškove (prijevoza, smještaja i prehrane) pokriva organizator Ljetne škole, no refundirat će se samo troškovi karte javnog prijevoza (ne uključuje naknadu troškova dolaska osobnim vozilom).

U sklopu ljetne škole održat će se i Dan otvorenih vrata na kojem će biti održano predstavljanje Teslinog transformatora, radionice programiranja za sve zainteresirane mlade sa šibenskog područja, kalibriranja i upravljanja dronom te s arduino mikrokontrolerima.

Smještaj je predviđen u Kampusu Tvrđave sv. Ivana, koji je smješten unutar najviše i površinom najveće šibenske kopnene utvrde. Nedavno je otvoren nakon kompleksne obnove. Ima 14 spavaonica, tri suvremeno opremljene učionice, prezentacijski prostor te zajedničke prostorije za druženje i odmor. Predviđen je za razvoj edukacijskog turizma i namijenjen isključivo organiziranim grupama studenata, učenika, mladih stručnjaka i umjetnika koji u Šibenik dolaze u okviru studijskih posjeta, terenske nastave i razmjene.

  • Detaljan program rada bit će objavljen uskoro!

Pojekt STEM za održivu budućnost je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

Europska noć istraživača 2022. i Istraživači u školama

Europska noć istraživača, najveće znanstveno komunikacijsko i promotivno događanje u Europi, održat će se u 26 zemalja kako bi se prikazala raznolikost europskih istraživanja i inovacija te njihov utjecaj na svakodnevni život građana. Održat će se u više država članica EU-a i zemalja pridruženih programu Obzor Europa.

Šibenik: Konferencija „Prometno-prostorna rješenja za gradove budućnosti“

U sklopu konferencije bit će predstavljena prometno-prostorna rješenja i prilike za gradove budućnosti te idejna rješenja razvoja javnih prostora odabranih područja u Šibeniku koja će studenti izraditi tijekom ljetne škole „STEM pristup za gradove budućnosti“ održane neposredno prije konferencije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER