Panel rasprava na temu „STEM & djevojke“

RiHub, 11. veljače 2020. u 13 sati

Povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti Grad Rijeka u utorak 11. veljače 2020. organizira panel raspravu na temu „STEM & djevojke“. Panel rasprava se održava u prostoru RiHub-a, a počinje u 13:00 sati.

Cilj skupa je potaknuti raspravu o izazovima s kojima se suočavaju djevojke i žene u STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) području te doprinijeti razbijanju rodno uvjetovanih predrasuda.

U panel raspravi i prezentaciji uspješnih projekata sudjelovat će prof.dr.sc. Rajka Jurdana Šepić, redovita profesorica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, Jana Blažević Marčelja, mag. oec., voditeljica edukacijskog centra i savjetnica za pokretanje poduzetničkog pothvata i cjenovne strategije – Step Ri znanstveno – tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci te Sanjin Smajlović, bacc. inf. predavač, informatičar i grafički dizajner u Centru tehničke kulture Rijeka.

Nakon događanja izradit će se preporuke u smjeru poticanja jednakosti i uključivanja djevojčica i dječaka u STEM područje već od najranije dobi. Podršku pri realizaciji pružaju studentice završne godine diplomskog studija pedagogije.

Iako je panel rasprava prvenstveno namijenjena mladima, otvorena je za sve koje ova tema zanima. Kako je broj mjesta za sudjelovanje ograničen, svi zainteresirani se mole da svoj dolazak najave putem e-maila mirela.pasic@rijeka.hr i to najkasnije do 8. veljače 2020. godine.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Održivost i empatija

Što je održivi razvoj grada? Kako lokalna opskrba energijom, hranom, vodom, lokalni obnovljivi izvori energije, elektrificirani promet, internetski povezana trošila, potrošači koji su ujedno i proizvođači te ozelenjavanje grada pridonose ekonomskom prosperitetu gradova poput Rijeke, a istovremeno štite okoliš i poboljšavaju kvalitetu života? Je li za taj zaokret potrebna samo tehnologija i konsenzus javnosti da se istraživanja financiraju ili u tom procesu važan sastojak čini empatija?

Retox: Održivi dizajn lučkih gradova

U svijetu koji se konstantno mijenja, uključujući poslovne modele, klimu te potrebe građana, razvitak gradova u skladu s novim okolnostima postaje imperativ.

Kako djeca mogu pomoći pticama u gradu?

Ovo edukativno druženje dio je projekta ptičjih kućica, poznatijeg kao Tematski park Ginko, koji u sklopu sudioničkog programa Zeleni val Europske prijestolnice kulture provodi neformalna inicijativa Kvart za 5.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER