Webinar „Doprinos željeznice održivoj mobilnosti“

Prijavite se na CIVINET-ov webinar koji će se održati 15. srpnja od 11 do 13 sati. Rok za prijavu je do 14. srpnja 2022.

Kakav razvoj željeznice predviđa Europska unija, kakav javni prijevoz građani zaslužuju, je li prosječnom putniku veći problem sporost vlakova ili njihova nepouzdanost te kako to promijeniti – pitanja su o kojima će se razgovarati tijekom drugog ovogodišnjeg tematskog webinara u organizaciji ODRAZ-a, tajništva mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE.

Pritisnuti energetskom krizom, inflacijom i klimatskim promjenama sve češće raspravljamo o mobilnosti u korelaciji s troškovima i održivosti. Kao rješenje koje zagovaraju i predstavnici Europske unije, nameću se aktivni oblici mobilnosti i željeznica. Države zapadne Europe mogu se osloniti na kvalitetnu željeznicu, okosnicu javnog prijevoza. No, na našim područjima, unatoč velikim ulaganjima, to i nadalje nije slučaj.

Postavlja se pitanje – može li se i na koji način postojećim resursima pružiti bolja i kvalitetnija usluga? Koje su organizacijske i zakonodavne prepreke te koji preduvjeti moraju biti ostvareni kako bi javni prijevoz putnika željeznicom bio učinkovitiji – saznajte u webinaru u organizaciji ODRAZ-a.

Webinar „Doprinos željeznice održivoj mobilnosti“ održat će se ovog petka 15. srpnja od 11 do 13 sati, i to prema sljedećem programu:

  • Uvod u temu webinara, Goran Lampelj, ODRAZ
  • EU i željeznice, Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ
  • Mjere za postizanje prostorne i vremenske dostupnosti te korisničke prepoznatljivosti u željezničkom putničkom prijevozu, Ante Klečina, Varaždinska županija

Sudionici će na kraju webinara imati priliku postaviti pitanja i razgovarati o ovoj temi.

Webinar je namijenjen članovima mreže CIVINET Slo-Hr-JIE, prometnim stručnjacima, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave i akademskog sektora, predstavnicima prometnih poduzeća, studentima, organizacijama civilnoga društva te ostalim zainteresiranim  dionicima.

Sudjelovanje na webinaru možete prijaviti do četvrtka, 14. srpnja putem sljedeće poveznice, a svim prijavljenima će se na dan webinara dostaviti poveznica na ZOOM.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Christophe Najdovski: „Ako može Pariz, može i Zagreb!“

Tijekom službenog posjeta Zagrebu, Christophe Najdovski je održao predavanje na temu „Bicikliranje i velika preobrazba javnog prostora u Parizu“. Uz predstavnike Grada Zagreba i udruge Sindikat biciklista, predavanju su prisustvovali i brojni građani kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse i velikim postignućima Grada Pariza u području održive urbane mobilnosti i ozelenjavanja grada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER