Budućnost javnog prijevoza - nove tehnologije, inovacije i planski razvoj

Radionica će se održati na online platformi ZOOM 2. i 9. lipnja 2020. od 10 do 12:30 sati

Iskoristite priliku i poslušajte predavanja renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka iz područja održive mobilnosti i saznajte nešto više o ovim temama, s posebnim osvrtom na planiranje u doba krize.

U fokusu prometnih stručnjaka sve više se govori o novim tehnologijama, inovacijama u prometnim politikama, ulozi SUMP-a u planiranju javnog prijevoza, čistim vozilima, mikromobilnosti i mogućnostima vezanima uz javni promet.

Radionicu organizira Grad Koprivnica u suradnji s ODRAZ-om, tajništvom mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE u sklopu EU projekta LowCarb, a održat će se putem platforme ZOOM 2. i 9. lipnja 2020. od 10 do 12:30 sati.

Radionica je namijenjena prometnim stručnjacima, predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, predstavnicima poduzeća javnog prijevoza, studentima i organizacijama civilnoga društva. Održat će se na hrvatskom i engleskom jeziku, a program je dostupan u prilogu.

PRIJAVA

Sudjelovanje na radionici prijavite putem on-line prijave najkasnije do 29. svibnja 2020. putem ove poveznice.

Aplikacija ZOOM može se besplatno skinuti na pametni telefon ili osobno računalo. Svima prijavljenima će se dan uoči održavanja radionice mailom dostaviti poveznica putem koje će moći pristupiti radionici. Preporučuje se pristupanje 15-ak minuta ranije, a u aplikaciju se nije potrebno registrirati.

Radionica je organizirana u sklopu projekta LowCarb - Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas. Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja, programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. - 2020.

ODRAZ / Ekovjesnik

  • Naslovna fotografija: Nenad Martić - Vukovarska 6,13 (Foto natječaj „Kretanje mojim gradom“, 2016.)

VEZANE VIJESTI

2021.: Europska godina željeznice

2021. je Europska godina željeznice, ali što to znači? Za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. EU mora drastično smanjiti emisije CO2 iz prometa. Ulaganje u željeznice i promicanje vlakova kao održive, sigurne i moderne vrste prijevoza jedan je od ciljeva za ovu godinu.

Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

Edukativna radionica o održivoj mobilnosti

Studenti i mladi stručnjaci pozivaju se na on-line edukativnu radionicu o održivoj mobilnosti koja će se održati u četvrtak, 28. svibnja od 11-14 sati i to putem ZOOM aplikacije

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER