Budućnost javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj

Rok za prijavu je 25. veljače 2020.

Poziv na radionicu o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj s naglaskom na uvođenje čistih i energetski učinkovitih vozila

Grad Koprivnica u suradnji s mrežom CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE poziva zainteresirane prometne stručnjake, predstavnike lokalne i regionalne vlasti, predstavnike poduzeća javnog prijevoza, studente i organizacije civilnog društva da se prijave na radionicu o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj.

Radionica će se održati 28.  veljače 2020. s početkom u 10 sati u prostoru Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu (Bogovićeva 1), a rok za prijavu je 25. veljače 2020.

U fokusu prometnih stručnjaka sve više se govori o novim pojmovima poput „mobilnosti kao usluge” (eng. MaaS, „Mobility as Service”), ulozi javnog gradskog prijevoza u Planovima održive urbane mobilnosti (SUMP) te intermodalnosti. Uz to, mnoge lokalne vlasti u Europi trebaju zamijeniti dotrajale autobuse ili uvesti autobusni prijevoz za sve brojniju populaciju u gradovima, ukoliko žele zadovoljiti sadašnje standarde, povećati učinkovitost i udobnost putnika te smanjiti emisije štetnih plinova.

Ukoliko vas zanimaju ove teme, pozivamo vas da se uključite ili proslijedite svojim kolegama kojima bi moglo biti interesantno i korisno.

Sudjelovanje na radionici može se prijaviti putem on-line prijave na sljedećoj poveznici.

Broj mjesta je ograničen stoga se pozivaju svi zainteresirani da svoju registraciju naprave što je moguće ranije, a najkasnije do 25. veljače 2020. Sudjelovanje je besplatno, a program rada dostupan je u prilogu niže i OVDJE.

Radionica se održava u sklopu Interreg projekta LowCarb – Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas.

Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja - programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. – 2020.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Barcelona će 2026. dobiti novu šetnicu površine 70 000 četvornih metara

U dijelu ulice Gran Via u Barceloni stvara se velika šetnica kojom će se značajno podići kvaliteta života i poboljšati povezanost s drugim dijelovima grada. Šetnica se uređuje iznad cestovnih tunela Glòries te će se povezati s novim parkom Parc de les Glòries, nastalom na mjestu nekadašnjeg uzdignutog kružnog toka i spoja triju najvažnijih gradskih prometnica: Avinguda Diagonal, Avinguda Meridiana i Gran Via de les Corts Catalanes.

Okrugli stol „Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama“

Godišnje okupljanje članova mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i ostalih zainteresiranih dionika u području održivog prometa održat će se 18. lipnja 2021. u hibridnom (mješovitom) obliku u Multimedijalnoj dvorani „Kuća umjetnosti Arsen“ u Šibeniku te putem platforme ZOOM. U sklopu Skupštine održat će se bogat i raznovrstan program okruglog stola pod nazivom „Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER