Budućnost javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj

Rok za prijavu je 25. veljače 2020.

Poziv na radionicu o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj s naglaskom na uvođenje čistih i energetski učinkovitih vozila

Grad Koprivnica u suradnji s mrežom CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE poziva zainteresirane prometne stručnjake, predstavnike lokalne i regionalne vlasti, predstavnike poduzeća javnog prijevoza, studente i organizacije civilnog društva da se prijave na radionicu o budućnosti javnog gradskog prijevoza u Hrvatskoj.

Radionica će se održati 28.  veljače 2020. s početkom u 10 sati u prostoru Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu (Bogovićeva 1), a rok za prijavu je 25. veljače 2020.

U fokusu prometnih stručnjaka sve više se govori o novim pojmovima poput „mobilnosti kao usluge” (eng. MaaS, „Mobility as Service”), ulozi javnog gradskog prijevoza u Planovima održive urbane mobilnosti (SUMP) te intermodalnosti. Uz to, mnoge lokalne vlasti u Europi trebaju zamijeniti dotrajale autobuse ili uvesti autobusni prijevoz za sve brojniju populaciju u gradovima, ukoliko žele zadovoljiti sadašnje standarde, povećati učinkovitost i udobnost putnika te smanjiti emisije štetnih plinova.

Ukoliko vas zanimaju ove teme, pozivamo vas da se uključite ili proslijedite svojim kolegama kojima bi moglo biti interesantno i korisno.

Sudjelovanje na radionici može se prijaviti putem on-line prijave na sljedećoj poveznici.

Broj mjesta je ograničen stoga se pozivaju svi zainteresirani da svoju registraciju naprave što je moguće ranije, a najkasnije do 25. veljače 2020. Sudjelovanje je besplatno, a program rada dostupan je u prilogu niže i OVDJE.

Radionica se održava u sklopu Interreg projekta LowCarb – Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas.

Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja - programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. – 2020.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

2021.: Europska godina željeznice

2021. je Europska godina željeznice, ali što to znači? Za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. EU mora drastično smanjiti emisije CO2 iz prometa. Ulaganje u željeznice i promicanje vlakova kao održive, sigurne i moderne vrste prijevoza jedan je od ciljeva za ovu godinu.

Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

Slovenija pokrenula sustav integriranog javnog prijevoza

Od početka lipnja 2019. Slovenija se može pohvaliti poboljšanom ponudom javnog prijevoza. To je uslijedilo nakon odluke slovenske vlade iz travnja 2019. o uvođenju novog integriranog sustava javnog prijevoza putnika, čijom su Uredbom uvedena značajna poboljšanja u pogledu izdavanja karata i javnog prijevoza.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER