U Beču otvoren još jedan popularni buvljak bečkog MA 48

Prvi buvljak bečkog magistratskog odjela za zbrinjavanje otpada MA 48 uskoro slavi svoj sedmi rođendan

Nakon okruga Margareten popularni Tandler, buvljak bečkog magistratskog odjela za zbrinjavanje otpada MA 48, od 8. srpnja dostupan je i na drugoj lokaciji u okrugu Donaustadt.

U glavnom gradu Austrije iskoristive stare stvari poput namještaja, odjeće, knjiga ili posuđa već se godinama odlažu na posebno označena mjesta u reciklažnim dvorištima te se zatim po pristupačnim cijenama prodaju na buvljaku bečkog magistratskog odjela za zbrinjavanje otpada (MA 48) u okrugu Margareten.

  • Rabljene stvari brzo nađu novog vlasnika © Christian Fürthtner

U bogatoj ponudi buvljaka, poznatog pod nazivom Tandler, od 8. srpnja mogu uživati i stanovnici okruga Donaustadt. Ondje je, naime, još jedna lokacija koja će oduševiti sve ljubitelje vintage predmeta. Uz već standardne predmete poput odjeće i knjiga, u modernom ambijentu novog buvljaka također se mogu pronaći rabljeni glazbeni instrumenti, elektronički uređaji, gramofonske ploče i CD-ovi. Pojedine će kupce razveseliti i neki ekskluzivni primjerci koji više nisu dostupni na tržištu. Na buvljaku se prodaju i elektronički uređaji čija je ispravnost provjerena, a na njih se dobiva čak i jednogodišnja garancija. Povodom otvaranja novi buvljak nudi popuste od 50 % na sve artikle prvih nekoliko dana.

  • Sav novac od prodaje odlazi u humanitarne svrhe © Christian Fürthtner

Bečka gradska uprava ovom ponudom želi osvijestiti građane da stvari koje više ne trebaju ne moraju nužno završiti u smeću, nego da mogu poslužiti drugima. Na taj se način ujedno smanjuje i količina otpada u gradu. Posebnost je bečkog buvljaka ta što sav novac od prodaje rabljenih predmeta odlazi u humanitarne svrhe. Njime se financiraju različiti bečki socijalni projekti, azili za nezbrinute životinje i slično.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Bečki primjer uspješnog gospodarenja otpadom

Buvljak bečkog gradskog poduzeća za zbrinjavanje otpada MA 48 u okrugu Margareten najbolji je bečki buvljak. U četiri godine postojanja posjetilo ga je preko pola milijuna ljudi te je na njemu prodano 610.000 predmeta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER