UniCompoST Učionica - besplatne edukacije u području gospodarenja otpadom i kružne ekonomije

Projekt „UniCompoST Učionica“ financiran je sredstvima iz programa Europske snage solidarnosti Europske unije

U sklopu projekta „UniCompoST Učionica“ koji provode Udruga Alumni Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu i UniCompoST, obrt specijaliziran za razvoj proizvoda u domeni gospodarenja otpadom i kružne ekonomije, tijekom ljeta se provodi program neformalnih edukacija otvorenih za javnost u području gospodarenja otpadom i kružne ekonomije.

Cilj ciklusa edukacija je dati sudionicima uvid u cjeloviti sustav gospodarenja otpadom, fundamentalna znanja i vještine u području gospodarenja otpadom i kružne ekonomije te im približiti trendove iz sektora i industrije.

Raspored edukacija u lipnju:

  • 23. lipnja s početkom u 18:00 h, edukacija Gospodari otpadom kao profesionalac”
  • 24. lipnja s početkom u 18:00 h, edukacija Otpadom do nove sirovine: tehnike recikliranja otpada”
  • 27. lipnja s početkom u 18:00 h, edukacija Kompostiranje u kućanstvu”
  • 28. lipnja s početkom u 18:00 h, edukacija Uzgoj bilja za početnike”

Edukacije se održavaju online preko Zoom platforme, a prijave se vrše putem sljedeće poveznice.           

Projekt „UniCompoST Učionica“ financiran je sredstvima iz programa Europske snage solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2022. godinu. Primarni korisnici projekta su obrazovne ustanove, učenici te opća populacija.

Rezultati koji se kroz provedbu projekta žele postići unutar ciljanih skupina su: educirati osobe o cjelovitom gospodarenju otpadom i tehnikama recikliranja otpada, povećati svijest o nužnosti ispravnog postupanja s otpadom, potaknuti korisnike na implementaciju koncepta kružnog gospodarstva u svakodnevni život i aktivnosti te potaknuti uvođenje praktičnih aspekata okolišno usmjerenog obrazovanja u obrazovnim ustanovama.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Splitu završen projekt UniCompoST Učionica

Udruga Alumni Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu kroz 2022. godinu provela je projekt „UniCompoST Učionica“ u čijem fokusu je bio razvoj znanja i vještina u području gospodarenja otpadom, kružne ekonomije i održivog razvoja kod mladih osoba u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja, nužnih za zelenu transformaciju zajednice.

Najava webinara „Obrazovanje za okoliš u praksi“

U sklopu projekta „UniCompoST Učionica“ financiranog sredstvima iz programa Europskih snaga solidarnosti Europske unije, dana 20. prosinca 2022. s početkom u 18:00 sati održat će se webinar na temu „Obrazovanje za okoliš u praksi“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER