Slavonski Brod šesti grad u Hrvatskoj s Bolt uslugom električnih romobila

Uvođenjem nove usluge Grad Slavonski Brod će u partnerstvu s Boltom intenzivno raditi na olakšanju kretanja gradom i na brizi za okoliš

U četvrtak je u Slavonskom Brodu predstavljeno korištenje usluge najma Bolt električnih romobila. Ovaj pilot projekt predstavili su gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara i Ivan Begović, menadžer za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija.

Brođankama i Brođanima od četvrtka je na raspolaganju 200 Bolt električnih romobila koji su raspoređeni na 11 gradskih lokacija ili tzv. ispostavnih točaka: Trg Ivane Brlić Mažuranić, Trg Hrvatskog proljeća, Trg pobjede, Ulica dr. Andrije Štampara, Naselje Andrije Hebranga, Ulica Petra Krešimira IV., Ulica Eugena Kumičića, Ulica Vatroslava Jagića, Ulica Frana Supila, Osječka ulica i Ulica 108. brigade ZNG. Narednih mjesec dana trajat će promotivno razdoblje tijekom kojeg će otključavanje romobila biti besplatno, a cijena korištenja samo 75 lipa po minuti vožnje, izvijestili su iz Grada Slavonskog Broda.

Foto: Grad Slavonski Brod

„Mi smo jedan od gradova koji je prvi pokrenuo uslugu gradskih bicikala, a ovo je druga faza u kojoj smo se, u suradnji s Boltom, odlučili na električne romobile. Ovo je jedan od načina i da smanjimo zagađenje zraka, a i radi divljanja cijena goriva ovo je bolji i isplativiji način dolaska na posao. Sigurno jeftiniji prijevoz nećemo pronaći i mislim da je ovo odlična usluga za sve Brođane.“ - izjavio je prilikom predstavljanja usluge korištenja električnih romobila gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

„Iznimno nam je drago da su Bolt romobili sve prisutniji diljem Hrvatske te da su prednosti električnih romobila prepoznate i u Slavonskom Brodu. Već osam godina u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivijim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivijim. Naše prepoznatljive zelene električne romobile koriste u preko 200 gradova u svijetu, a od danas se Slavonski Brod kao šesti u Hrvatskoj pridružio toj mreži. Na ulicama hrvatskih gradova će tako od danas biti ukupno 1150 Bolt električnih romobila s uvođenjem novih 200 u Slavonskom Brodu“, kazao je Ivan Begović, menadžer za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija.

Usluga najma Bolt električnih romobila tako je u Hrvatskoj sada dostupna u Rijeci, Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu, Čakovcu i Slavonskom Brodu, a uskoro će biti dostupna u još nekoliko gradova diljem Hrvatske.

Foto: Grad Slavonski Brod

Sigurna, cjenovno pristupačna i učinkovita alternativa prijevozu automobilima

Romobil se otključava skeniranjem QR koda na upravljaču vozila, a prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje Bolt romobila čemu se u Boltu pridaje posebna pozornost. 

Kako bi ukazali vozačima kako pravilno parkirati romobil, Bolt je pripremio i posebne savjete pod nazivom Umijeće parkiranja kojima se korisnicima savjetuje korištenje označenih zona, adekvatno odlaganje romobila na mjestu gdje će ga drugi korisnici lakše pronaći te parkiranje na ravnoj površini.

Foto: Grad Slavonski Brod

Korisnici će romobile moći voziti i parkirati gotovo u cijelom području grada Slavonskog Broda, osim u zonama u kojima je parkiranje onemogućeno, kao što je Trg Ivane Brlić Mažuranić i Tvrđava Brod.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Beču otvoren kompetencijski centar za električnu mobilnost

Fotonaponski sustav na krovu novog centra u Beču proizvodi zelenu struju, otpadna toplina koja nastaje prilikom punjenja autobusa koristi se za grijanje zgrade, dok je ozelenjena fasada ljeti rashlađuje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER