Radovi na Mostu slobode trajat će do 31. kolovoza

Privremena prometna regulacije vrijedi od 31. svibnja od 10:00 sati do 31. kolovoza do 20:00 sati

U utorak 31. svibnja 2022. počinje druga faza radova na Mostu slobode, koja obuhvaća zamjenu prijelaznih naprava na mostu. Radovi će trajati do 31. kolovoza 2022., a njihova ukupna vrijednost je oko tri milijuna kuna, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Tijekom izvođenja radova prometovat će se na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. S radovima će se započeti na zapadnom dijelu mosta pa će njegov dio u smjeru Velike Gorice biti zatvoren, a promet će se odvijati na istočnoj stani, po preostalom slobodnom kolničkom dijelu jednim prometnim trakom za svaki smjer. Pješaci i biciklisti će se također kretati po slobodnoj strani nogostupa u oba smjera, ovisno o trenutnoj prometnoj regulaciji.

Predviđa se da će na zapadnoj strani radovi trajati mjesec i pol, nakon čega će se promet preusmjeriti na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.

Kako ističu u Gradu Zagrebu, četiri prijelazne naprave na Mostu slobode potrebno je zamijeniti zbog dotrajalosti. Naime, početkom godine je jedna od njih pod teretom svakodnevnog opterećenja pukla te je do početka radova izvedena privremena sanacija. Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.

Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će četiri noći biti zatvoren za promet kako bi se obje polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije izvedivo pod prometnim opterećenjem, a o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Građani Zagreba se zbog privremene prometne regulacije od 31. svibnja od 10:00 sati do 31. kolovoza do 20:00 sati upozoravaju na moguće poteškoće u prometovanju te mole za strpljenje i razumijevanje.

„Kako bi unaprijedili kvalitetu života sugrađana, Gradska uprava je kao jedan od svojih glavnih ciljeva imenovala sigurnu, pouzdanu i funkcionalnu cestovnu infrastrukturu koja omogućuje optimalnu protočnost prometa u Zagrebu. Stoga do kraja mandata planiramo uložiti više od 400 milijuna kuna u obnovu mostova, vijadukata i nadvožnjaka.“ – poručuju iz Grada Zagreba.

Više informacija o radovima i privremenoj regulaciji prometa morornih vozila te pješaka i biciklista potražite ovdje.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Je li Zagreb konačno na putu da postane pravi biciklistički grad?

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet najavio je radove na izgradnji biciklističke infrastrukture u Zagrebu te posebno istaknuo skori početak realizacije tri projekta kojima će se povećati broj biciklističkih ruta i staza.

Most slobode zatvoren za sav promet od petka navečer do ponedjeljka ujutro

Most slobode će od petka 8. srpnja od 20:00 sati do ponedjeljka 11. srpnja do 04:00 sata biti zatvoren za sav promet kako bi se kvalitetno mogli izvesti radovi  betoniranja i varenja prijelaznih naprava na mjestu prekida, što zbog vibracija nije moguće izvoditi pod prometnim opterećenjem, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Most slobode zatvoren za sav promet i tijekom sljedeća dva vikenda

Zbog izvođenja radova varenja spoja prijelaznih naprava i betoniranja, Most slobode će biti zatvoren za sav promet od petka 19. kolovoza od 20,00 sati do ponedjeljka 22. kolovoza 2022. do 04,00 sata, kao i od petka 26. kolovoza od 20,00 sati do ponedjeljka 29. kolovoza 2022. do 04,00 sata.

Zagreb: Privremena regulacija prometa tijekom Europskog tjedna mobilnosti 2022.

Svim vozačima preporučuje se da tijekom održavanja Europskog tjedna mobilnosti (16.-22. rujna), a posebice Europskog dana bez automobila (22. rujna), izbjegavaju dolazak vozilima u uži centar grada te da umjesto osobnih vozila koriste javni gradski prijevoz i druge alternativne oblike prijevoza, navodi se u priopćenju Grada Zagreba.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER