Most slobode zatvoren za sav promet i tijekom sljedeća dva vikenda

Bliži se kraj radova na Mostu slobode

Zbog izvođenja radova varenja spoja prijelaznih naprava i betoniranja, Most slobode će biti zatvoren za sav promet od petka 19. kolovoza od 20,00 sati do ponedjeljka 22. kolovoza 2022. do 04,00 sata, kao i od petka 26. kolovoza od 20,00 sati do ponedjeljka 29. kolovoza 2022. do 04,00 sata.

Nadalje, u navedenom vremenu odvijat će se i radovi revitalizacije vrelovodne mreže na Aveniji Većeslava Holjevca sjeverno od raskrižja s Avenijom Dubrovnik te će se za sav promet zatvoriti istočni kolnik (od petka 19.08.2022. godine od 20,00 sati do ponedjeljka 22.08.2022. godine do 04,00 sata), odnosno zapadni kolnik (od petka 26.08.2022. godine od 20,00 sati do ponedjeljka 29.08.2022. godine do 04,00 sata) na dijelu od Avenije Dubrovnik do Ulice Julia Knifera.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će:

  • Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija - Avenija M. Držića - Most mladosti - Avenija Dubrovnik - Avenija V. Holjevca i obratno te
  • Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija - Savska cesta - Jadranski most - Avenija Dubrovnik - Avenija V. Holjevca i obratno.

Prilikom predmetnih radova bit će omogućeno kretanje pješaka i biciklista na zapadnoj strani mosta.

Također, zbog izvođenja radova uređenja kolnika na Aveniji Većeslava Holjevca, u dijelu od Ul. Buzinski krči do Ul. Mladosti, do nedjelje 21. kolovoza 2022. godine do 16,00 sati bit će zauzet dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom djelu. Prilikom izvođenja navedenih radova bit će onemogućeno kretanje vozila iz smjera sjevera (iz smjera Zagreba) prema auto-cesti A3 (smjer prema istoku), te će vozila biti preusmjerena na čvor Jakuševec. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Iz Grada Zagreba upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

„Mali Pariz“ u bečkom Alsergrundu

Središnji dio bečke ulice Servitengasse postat će pješačka zona, dok će se u gornjem dijelu ulice provesti mjere smirivanja prometa. Najavljena je sadnja jedanaest novih stabala i uređenje dodatnih zelenih površina, a javna površina popločat će se svijetlim betonskim pločama koje sprječavaju zagrijavanje tijekom vrućih ljetnih dana. Završetak radova očekuje se do studenog ove godine.

Radovi na Mostu slobode trajat će do 31. kolovoza

U utorak 31. svibnja 2022. počinje druga faza radova na Mostu slobode, koja obuhvaća zamjenu dotrajalih prijelaznih naprava na mostu. Radovi će trajati do 31. kolovoza 2022., a njihova ukupna vrijednost je oko tri milijuna kuna, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Most slobode zatvoren za sav promet od petka navečer do ponedjeljka ujutro

Most slobode će od petka 8. srpnja od 20:00 sati do ponedjeljka 11. srpnja do 04:00 sata biti zatvoren za sav promet kako bi se kvalitetno mogli izvesti radovi  betoniranja i varenja prijelaznih naprava na mjestu prekida, što zbog vibracija nije moguće izvoditi pod prometnim opterećenjem, izvijestili su iz Grada Zagreba.

„Pametnim semaforima“ do manje gužvi u Beču

U austrijskoj metropoli promet regulira 1.300 semafora! Pametnim semaforima Grad Beč ne želi regulirati samo automobilski promet, već i pješački. Umrežavanjem semafora i postavljanjem kamera za prepoznavanje pješaka promet će se odvijati protočnije i efikasnije, a uz to semafori će biti opremljeni i senzorima za okoliš i vrijeme.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER