U Beču postavljen prvi stalak za teretni bicikl namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom

Gradska uprava u službi svojih građana

Kako bi se petogodišnjaku smanjene pokretljivosti olakšao svakodnevni život, u bečkom okrugu Neubau donijeta je odluka o postavljanju stalka za teretni bicikl u neposrednoj blizini zgrade u kojoj živi njegova obitelj.

Roditeljima petogodišnjaka smanjene pokretljivosti svakodnevno korištenje javnog prijevoza predstavlja velik problem, no zahvaljujući razumijevanju gradske uprave, a posebno predsjednika sedmog bečkog okruga Neubau Markusa Reitera, u neposrednoj blizini zgrade na trgu Siebensternplatz u kojoj živi ova obitelj označeno je posebno parkirno mjesto i postavljen stalak za njihov teretni bicikl.

Ovo je prvi bečki stalak za teretne bicikle namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a ovoj će obitelji uvelike olakšati svakodnevno kretanje gradom. Dosad je ovakva mogućnost postojala samo za parkiranje automobila osoba s invaliditetom koje mogu zatražiti korištenje posebno označenog parkirnog mjesta u blizini svog mjesta prebivališta. Obitelj se stoga za pomoć obratila predsjedniku okruga Neubau, Markusu Reiteru, koji im je spremno izašao u susret.

„U Beču potičemo korištenje teretnih bicikala jer su to ekološki prihvatljiva i učinkovita prijevozna sredstva. Ako sam u ovom slučaju uspio pomoći jednoj obitelji i olakšao svakodnevni život našem malom sugrađaninu i njegovim roditeljima, onda sam jako sretan“, kazao je Markus Reiter (Zeleni) za austrijski dnevnik Kurier.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Još jedna bečka ulica prilagođava se klimatskim promjenama

Bečka gradska uprava ne prestaje osmišljavati inovativne načine olakšavanja ljetnih vrućina i prilagodbe klimatskim promjenama. Tek što je predstavljen projekt uređenja prvog bečkog parka za rashlađivanje, upravo je najavljena obnova ulice Neubaugasse koja će dogodine postati nova bečka „zona susreta“ i još jedna ulica s mogućnošću regulacije temperature zraka.

Zieglergasse postaje prva bečka ulica prilagođena klimatskim promjenama

S ciljem smanjenja utjecaja efekta toplinskih otoka gradska uprava austrijskog glavnog grada odlučila je provesti pilot projekt u jednoj od ulica sedmog bečkog okruga kako bi tamošnjem stanovništvu olakšala život u vrućim ljetnim mjesecima. Bečka ulica Zieglergasse postat će tako prva ulica s mogućnošću regulacije temperature zraka čime će se značajno povećati kvaliteta života lokalnih stanara.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER