U Parku mladenaca više nitko neće biti žedan

Konačno osposobljena slavina u Parku mladenaca

Krajem lipnja 2021., na početku prvog prošloljetnog toplinskog vala, upozorili smo na nemogućnost korištenja javne česme na dječjem igralištu u Parku mladenaca i pojilice u obližnjem parku za pse. Rješavanje problema pokrenuto je zahvaljujući brzoj reakciji nove zagrebačke gradske uprave i radu vijećnika MO Siget, a iz slavine od 1. travnja ponovno teče pitka voda.

Zaključak o osposobljavanju javne česme/slavine u Parku mladenaca i na dječjem igralištu u Podbrežju, kao i pojilice u parku za pse, i to u razdoblju od 01.04.-01.11. svake godine, donijet je 5. srpnja 2021. na drugoj te ujedno prvoj radnoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Siget te je upućen u daljnju proceduru.

  • Slavina u Parku mladenaca konačno je osposobljena, a uskoro će se popraviti i pojilica u obližnjem parku za pse.

Tom prilikom pohvalili smo brzu reakciju nove zagrebačke gradske uprave na primjedbu koju smo objavili na našoj Facebook stranici dana 22. lipnja 2021. Naime, slavina u Parku mladenaca, kao i pojilica u obližnjem parku za pse duže vrijeme nisu bile u ispravnom stanju, no taj problem sada je konačno djelomično riješen. Slavina u Parku mladenaca konačno je osposobljena i bit će u funkciji do kraja listopada.

Na navedenoj sjednici donijet je zaključak i o obavljanju čišćenja slivnika i odvodnih kanala oborinskih voda na području MO Siget, a obavljen posao je tijekom jučerašnje obilne kiše spasio velik dio Sigeta od stvaranja lokvi.

  • Očišćen je i mali deponij u neposrednoj blizini slavine

Podsjetimo, redovit unos tekućine izuzetno je važan u ljetnim mjesecima, posebice tijekom sve učestalijih i intenzivnijih toplinskih valova. Pritom je prisutnost besplatne pitke vode na javnim površinama od velikog značaja za zdravlje ljudi, a to se posebno odnosi na osjetljive skupine kao što su mala djeca, kronični bolesnici i starije osobe, ali i svi ljudi koji rade ili borave na otvorenom prostoru. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni pse kojima dostupnost svježe vode pomaže da podnesu velike ljetne vrućine.

  • Šetnja prelijepim Parkom mladenaca ovog će ljeta uz osposobljenu slavinu biti puno ugodnija

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Beč je dobio svoj stoti park!

Više zelenila i hlada te prostora za rekreaciju i provođenje slobodnog vremena u 22. bečkom okrugu Donaustadt. Otvoren je stoti bečki park koji se prostire na površini od tri hektara, a prilikom njegovog uređenja realizirane su ideje, prijedlozi i želje više od 400 građana i građanki austrijskog glavnog grada.

Hoće li se Sigećani konačno ponovno moći napiti vode u Parku mladenaca?

Na početku prvog ovoljetnog toplinskog vala upozorili smo na nemogućnost korištenja javne česme pokraj dječjeg igrališta u Parku mladenaca i pojilice u obližnjem parku za pse. Zahvaljujući brzoj reakciji nove zagrebačke gradske uprave i radu vijećnika MO Siget, problem bi konačno mogao biti riješen.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER