Ovog petka radionica „Brinemo za ptice sa Savice“

Važnost javno dostupne besplatne pitke vode za ljude i životinje!

Savica za park i Mjesni odbor Trnjanska Savica u petak 1. srpnja organiziraju radionicu za izradu pojilica i hranilica za ptice

Radionica za izradu i postavljanje pojilica i hranilica za ptice održat će se u petak 1. srpnja 2022. u Parku Marije Ružičke Strozzi s početkom u 18 sati. Radionicu će voditi ornitolog Manuel Jacmenović i zoolog Renato Katić iz Društva za zaštitu, pomoć i proučavanje ptica „Ornitološki laboratorij“.

Nakon radionice slijedi šetnja Parkom Marije Ružičke Strozzi uz promatranje ptica. Organizatori Savica za park i Mjesni odbor Trnjanska Savica napominju kako je radionica namijenjena odraslima i djeci starijoj od 10 godina.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Proslavite Svjetski dan lastavica promatranjem ptica

Sljedeće subote 19. ožujka na Svjetski dan lastavica, udruga Biom organizira promatranje ptica na zagrebačkoj Savici. Provedite jutro otkrivajući svijet ptica i bioraznolikosti u šetnji predivnom prirodom zagrebačke Savice.

U Parku mladenaca više nitko neće biti žedan

Krajem lipnja 2021., na početku prvog prošloljetnog toplinskog vala, upozorili smo na nemogućnost korištenja javne česme na dječjem igralištu u Parku mladenaca i pojilice u obližnjem parku za pse. Rješavanje problema pokrenuto je zahvaljujući brzoj reakciji nove zagrebačke gradske uprave i radu vijećnika MO Siget, a iz slavine od 1. travnja ponovno teče pitka voda.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER