Provedite subotnje jutro promatrajući ptice na Savici (2)

Zagrebačka Savica, 22. kolovoza od 8-11 sati

Ove subote pridružite se Petri iz Udruge BIOM te istražite svijet ptica i bioraznolikosti u šetnji predivnom prirodom zagrebačke Savice

Okupljanje je u Miševečkoj ulici kod HEP toplinarstva (točna lokacija) u 8:00 sati, a predviđeno trajanje je 2-3 sata, iako se kao uvijek grupi možete pridružiti naknadno.

S obzirom na novu epidemiološku situaciju, obvezno je nošenje zaštitnih maski, a Udruga BIOM osigurat će potrebna dezinfekcijska sredstva. Također, sva korištena oprema tijekom promatranja ptica bit će dezinficirana i sigurna, a bit će osigurano i nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora. No ipak, ako netko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima/kama, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite web i Facebook stranicu Udruge Biom gdje ćete na vrijeme saznati je li promatranje eventualno otkazano.

  • Jezero Savica / Foto: Ekovjesnik

Za više informacija, javite se na info@biom.hr. Sljedeće promatranje ptica na jezeru Savica najavljeno je za 5. rujna 2020.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Promatranje ptica u Maksimiru

Ove subote iskoristite lijepo vrijeme i uhvatite sunčeve zrake u šetnji po Maksimirskoj šumi. Pridružite se novom promatranju ptica u organizaciji Udruge BIOM! NAPOMENA: ZBOG NAJAVLJENE KIŠE U SUBOTU, PROMATRANJE PTICA PREBAČENO JE ZA NEDJELJU.

Ove subote i nedjelje obilježava se EuroBirdwatch vikend

Ovog vikenda 35 nacionalnih partnera organizacije BirdLife International u Europi i Srednjoj Aziji organiziraju događaje i lokacije na kojima će ljudi promatrati ptice i slušati zanimljive činjenice o ptičjim migracijama i prijetnjama s kojima se suočavaju tijekom svojih putovanja

Provedite subotnje jutro promatrajući ptice na Savici

Subotnja jutarnja promatranja ptica u organizaciji Udruge BIOM su ponovno aktualna! Pridružite se Vedranu Luciću u otkrivanju što se u ljetnim mjesecima događa u ptičjem svijetu i to u predivnom okruženju zagrebačke Savice.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER