Povežimo se baštinom: Natječaj za fotografiranje i otkup fotografija

Provedbom projekta nastoji se razviti prepoznatljiva i jedinstvena kulturna baština urbanog područja Rijeke uz poticanje turističkog razvoja temeljenog na načelima održivosti

Turistička zajednica grada Rijeke objavila je natječaj za fotografiranje i otkup fotografija u sklopu EU projekta „Povežimo se baštinom“

Riječ je o javnoj nabavi na koju se mogu javiti gospodarski subjekti koji ispunjavaju uvjete natječaja, a između ostalog mogu potvrditi svoju sposobnost ili sposobnost stručnjaka kojeg su unajmili dostavom portfolija fotografija ili potvrde o članstvu u jednoj od strukovnih udruga.

Provedbom projekta „Povežimo se baštinom“ nastoji se razviti prepoznatljiva i jedinstvena kulturna baština urbanog područja Rijeke uz poticanje turističkog razvoja temeljenog na načelima održivosti.

Turistička zajednica grada Rijeke jedan je od partnera na projektu i nositelj radnog paketa „Promidžba i vidljivost integrirane turističke destinacije“. Cilj radnog paketa „Promidžba i vidljivost integrirane turističke destinacije“ je čim širi krug zainteresirane javnosti upoznati s tijekom projekta i njegovim rezultatima, širiti znanje, doseći osviještenost različitih ciljnih skupina, utjecati na njihovo ponašanje i mišljenje o mogućnostima kulturne i prirodne baštine te mijenjati njihov pristup i odnos prema njima.

Više informacija i dokumentacija o objavljenom Pozivu za Nabavu 31 – grupa 3 može se pronaći na mrežnoj stranici Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Projekt „Povežimo se baštinom“ okuplja 13 fizičkih lokacija kulturne baštine karakteristične za svako lokalno područje uključeno u projekt: Rijeku, Mošćeničku Dragu, Lovran, Kostrenu, Čavle, Viškovo, Klanu, Opatiju, Kraljevicu i Kastav. Izgrađeni ili revitalizirani objekti će kreirati mogućnost jačeg turističkog, gospodarskog i regionalnog razvoja temeljenog na kulturološkom identitetu područja Urbane aglomeracije Rijeka.

Ukupna vrijednost projekta „Povežimo se baštinom“ je 76.328.201,95 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 36.369.926,74 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa konkurentnost i kohezija, putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma), kojim se podupiru projekti gradova i općina okupljenih u urbane aglomeracije.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ustrojena proširena Urbana aglomeracija Rijeka za razdoblje od 2021. - 2027.

Urbanu aglomeraciju Rijeka u narednom financijskom razdoblju će, pored gradova Rijeke, Kastva, Kraljevice te Opatije i općina Čavle, Klana, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga te Viškovo, činiti i nove članice – Grad Bakar te općine Matulji, Jelenje i Omišalj, dakle sveukupno 14 jedinica lokalne samouprave.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER