„Europe Housing Forum“ – postavljanje temelja za budućnost priuštivog stanovanja

Zainteresirani ste za temu adekvatnog, priuštivog i ekološki prihvatljivog stanovanja?

Virtualna konferencija „Europe Housing Forum“ će od 16. do 19. studenog okupiti aktere koji će se baviti pitanjem stanovanja suočenim s današnjim izazovima kao što su pandemija i klimatske promjene, a sve s ciljem razmjene iskustva i suradnje.

Međunarodna neprofitna organizacija „Habitat for Humanity“ organizira online konferenciju koja se bavi važnom temom stanovanja u istočnoj i srednjoj Europi, a održava se između 16. i 19. studenog 2021. Konferencija će okupiti aktere iz područja stanovanja, a sve s ciljem razmjene iskustva, suradnje i pozicioniranja stambenog pitanja kao odlučujućeg faktora za razvoj održivih gradova i gospodarski rast.

Forum tematizira nova i inovativna rješenja za izazove stanovanja u današnje (pandemijsko) doba, utjecaj klimatskih promjena na stanovanje, podršku socijalno osjetljivih skupina s naglaskom na stanje u istočnoj i srednjoj Europi, a i cijelom svijetu. „Europe Housing Forum“ poziva na sudjelovanje sve zainteresirane za temu adekvatnog, priuštivog i ekološki prihvatljivog stanovanja.

Među sudionicima bit će utjecajni poduzetnici, akademici, arhitekti, urbanisti, predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija, društvenih i tehnoloških poduzeća, znanstvenici, odvjetnici i drugi. U virtualnom obliku predstavit će se i bečko stambeno poduzeće Wiener Wohnen s dugom tradicijom koje raspolaže s oko 220.000 gradskih stanova i najveće je poduzeće te vrste u Europi. Kako bi građanima austrijske prijestolnice omogućili adekvatno stanovanje, od 2008. godine poduzeće je uložilo više od milijardu eura u sanaciju oko 40.000 stanova.

„Europe Housing Forum“ održava se od 16. do 19. studenog © Habitat for Humanity

Više o programu foruma potražite na službenim mrežnim stranicama konferencije. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a potrebnu registraciju možete obaviti putem sljedeće poveznice.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Usvojen prvi pariški bioklimatski prostorni plan

Dana 6. lipnja Gradsko vijeće Pariza usvojilo je prvi pariški bioklimatski prostorni plan koji će pružiti učinkovit odgovor na hitnu klimatsku situaciju i unaprijediti životno okruženje stanovnika francuske metropole.

Grad Beč ulaže preko 120 milijuna eura u nove projekte socijalne stanogradnje

Grad Beč je svjetska prijestolnica socijalne stanogradnje koja je započela u periodu tzv. „Crvenog Beča“ 1920-ih godina kada su socijalisti odnijeli pobjedu na bečkim općinskim izborima. Socijaldemokrati su reformirali društvo i započeli programe socijalne stanogradnje koji i danas služe kao uzor mnogim svjetskim gradovima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER