Bajsom u azil – Europski tjedan mobilnosti u Osijeku

Provedite subotu na zraku, u dobrom društvu najdražih četveronožnih i dvonožnih prijatelja!

Udruga Pobjede u suradnji s Gradskim savezom za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek (GSSR) pod pokroviteljstvom Grada Osijeka priprema novu avanturu u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“.

Riječ je o akciji „Bajsom u azil“ koja se organizira u subotu 18. rujna 2021. u sklopu obilježavanja 20. Europskog tjedna mobilnosti u Osijeku.

Druženje započinje u 9:30 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi gdje će sudionike biciklijade dočekati štandovi Azilske butige s ponudom majica, šilterica, privjesaka, ruksaka i ostaloga. Biciklistička karavana kreće prema osječkom azilu u 10 sati uz medicinsku, policijsku, servisnu i organizacijsku pratnju, gdje se priprema okrepljujući doček, nakon čega slijede šetnja s psima do Drave i objed uz besplatne vege kotliće za sve sudionike.

Ovom akcijom obilježavaju se Europski tjedan mobilnosti i World CleanUp Day, a obilježavanju se pridružio i sponzor akcije Decathlon Osijek koji će osječki azil nagraditi svojim sponzorstvom kao nagradu za čišćenje osječke šetnice u kojem se očekuje značajan angažman sudionika biciklijade.

Više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Europski tjedan mobilnosti 2020.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije CO2, poboljšati kvalitetu zraka, ali i vlastito zdravlje te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.

Rijeka u kretanju - Europski tjedan mobilnosti 2022.

Grad Rijeka i ove godine obilježava Europski tjedan mobilnosti (16.-22. rujna 2022.), čime već godinama promovira održivu urbanu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama. U organizaciji programa sudjeluju Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem i Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER