Otvorene tri nove promatračnice u PP Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s nove tri promatračnice

U sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“, Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s tri nove promatračnice koje dodatno privlače posjetitelje u Lonjsko polje. Svaka od njih je atraktivni foto kutak za posjetitelje.

  • Promatračnice „Ptica kosac“ i „Roda“ / PP Lonjsko polje

Promatračnica „Roda“ nalazi se nedaleko od Posjetieljskog centra Čigoč, promatračnica „Ptica kosac“ u blizini je posjetieljskog centra Repušnica, dok se promatračnica „Tradicionalni ribolov“ nalazi tik uz rijeku Lonju nedaleko od Posjetieljskog centra Osekovo čije se otvorenje očekuje u rujnu, izvijestili su iz Parka prirode Lonjsko polje.

  • Promatračnica „Tradicionalni ribolov“ / PP Lonjsko polje

„Izgradnjom promatračnica dodatno samo  obogatili  sadržaj koji nudimo posjetiteljima. Posjetitelji su oduševljeni njihovim izgledom, a i prizorima koje mogu vidjeti s promatračnica jer se promatračnice nalaze na atraktivnim lokacijama blizu rijeke Lonje ili plandišta na kojima borave autohtone životinje. Posjetitelji mogu obići ove atraktivne lokalitete, a kako do njh doći saznat će u našim infocentrima.“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

 

  • Foto: PP Lonjsko polje

Izgradnja promatračnica sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za atraktivan izgled promatračnica zaslužan je projektantski tim tvrtke Roth i Čerina d.o.o.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Samobor: Na Stražniku otvorena staza „Upoznajmo šumu”

U Park šumi Stražnik otvorena je edukativno rekreativna staza „Upoznajmo šumu“ uređena sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 830.000,00 kn od čega je 80 % financirano sredstvima Europske unije.

Sve više posjetitelja u Parku prirode Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenost od 150 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja. No ipak, u Parku se primjećuje i povratak inozemnih posjetitelja, ponajviše Nijemaca i Francuza.

Ne znate kamo za vikend? U Park prirode Lonjsko polje!

Park prirode Lonjsko polje nudi mnoštvo sadržaja u sklopu svoje posebne ponude „Vikend program“. U Čigoču, europskom selu roda možete čuti zanimljivosti o rodama i njihovom suživotu sa stanovnicima ovog pitoresknog mjesta. S obzirom da rode dolaze krajem ožujka, proljeće je savršena prilika da se upoznate s njima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER