Održana konferencija „Program LIFE - odgovor na okolišne i klimatske izazove“

LIFE Program Hrvatska

U organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike održana je konferencija „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“ na kojoj su predstavljeni rezultati i učinci LIFE projekata na području zaštite okoliša i prirode te klimatskih promjena.

Projekti odobreni u sklopu Programa LIFE usmjereni su na aktivnosti poboljšanja stanja okoliša, prirode i klime te donose konkretne rezultate i učinke koji su primjenjivi na razini cijele Europske unije. Kako je riječ o programu Unije koji se provodi od 1992. godine, u kojem Hrvatska kao punopravna članica sudjeluje od 2013., cilj konferencije bio je predstaviti učinke i rezultate poboljšanja stanja okoliša koje LIFE projekti ostvaruju dugi niz godina diljem Europske unije.

Kroz predstavljanje uspješnih projekata fokus konferencije bio je na primjeni LIFE rezultata u okolišne i klimatske politike, podršci koju LIFE program pruža tržišno orijentiranim projektima, prijenosu znanja i rezultata LIFE projekata na druga područja i sektore, socioekonomskim učincima LIFE projekata, korištenju rezultata u LIFE projektima iz drugih programa te mogućnostima sinergije između LIFE programa i drugih izvora financiranja.

Na konferenciji je sudjelovalo preko 160 sudionika iz 13 zemalja Europske unije. Sudionici su bili predstavnici nevladinih organizacija, javnog i privatnog sektora te su kroz predstavljene projekte dobili uvid u dugoročnu korist koju LIFE projekti donose kako okolišu tako i gospodarstvu pojedinih zemalja, ali i cijele Europske unije.

Prezentacije s održane konferencije možete pronaći na stranici www.lifeprogramhrvatska.hr.

Life Program Hrvatska / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Novo LIFE programsko razdoblje (LIFE 2021.-2027.)

Program LIFE jedini je financijski instrument Europske unije namijenjen isključivo financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime s ciljem provedbe, poboljšanja i razvoja EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime kroz sufinanciranje projekata s europskom dodanom vrijednošću.

Otvoren LIFE natječaj za 2020.

Europska komisija otvorila je natječaj za program LIFE za 2020. godinu, a s obzirom na situaciju s koronavirusom, ovogodišnji natječaj ima određene novosti s ciljem olakšavanja prijave u novim okolnostima.

Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove

U Zagrebu se u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH dana 2. veljače 2018. godine održava Konferencija „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER