Održana konferencija „Program LIFE - odgovor na okolišne i klimatske izazove“

LIFE Program Hrvatska

U organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike održana je konferencija „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“ na kojoj su predstavljeni rezultati i učinci LIFE projekata na području zaštite okoliša i prirode te klimatskih promjena.

Projekti odobreni u sklopu Programa LIFE usmjereni su na aktivnosti poboljšanja stanja okoliša, prirode i klime te donose konkretne rezultate i učinke koji su primjenjivi na razini cijele Europske unije. Kako je riječ o programu Unije koji se provodi od 1992. godine, u kojem Hrvatska kao punopravna članica sudjeluje od 2013., cilj konferencije bio je predstaviti učinke i rezultate poboljšanja stanja okoliša koje LIFE projekti ostvaruju dugi niz godina diljem Europske unije.

Kroz predstavljanje uspješnih projekata fokus konferencije bio je na primjeni LIFE rezultata u okolišne i klimatske politike, podršci koju LIFE program pruža tržišno orijentiranim projektima, prijenosu znanja i rezultata LIFE projekata na druga područja i sektore, socioekonomskim učincima LIFE projekata, korištenju rezultata u LIFE projektima iz drugih programa te mogućnostima sinergije između LIFE programa i drugih izvora financiranja.

Na konferenciji je sudjelovalo preko 160 sudionika iz 13 zemalja Europske unije. Sudionici su bili predstavnici nevladinih organizacija, javnog i privatnog sektora te su kroz predstavljene projekte dobili uvid u dugoročnu korist koju LIFE projekti donose kako okolišu tako i gospodarstvu pojedinih zemalja, ali i cijele Europske unije.

Prezentacije s održane konferencije možete pronaći na stranici www.lifeprogramhrvatska.hr.

Life Program Hrvatska / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kako je jedna laguna postala prva linija obrane od klimatskih promjena

Stanovništvo na albanskoj obali Jadranskog mora se s ozbiljnom prijetnjom podizanja razine mora suočava već duži niz godina, no čini se kako je za jedan dio obale pronađeno prirodno rješenje koje albanska vlada koristi uz pomoć Globalnog fonda za okoliš i UN-ovog Programa za okoliš.

Otvoren LIFE natječaj za 2020.

Europska komisija otvorila je natječaj za program LIFE za 2020. godinu, a s obzirom na situaciju s koronavirusom, ovogodišnji natječaj ima određene novosti s ciljem olakšavanja prijave u novim okolnostima.

Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove

U Zagrebu će se u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH dana 2. veljače 2018. godine održati Konferencija „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“. Konferencija se održava u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49, a kako je broj sudionika ograničen, svoje sudjelovanje možete prijaviti do 22. siječnja 2018.

Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove

U Zagrebu se u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH dana 2. veljače 2018. godine održava Konferencija „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER